Kip in Chilisaus met Gember

Vandaag deel ik enkel een super eenvoudig en lekker receptje. Hete kip. Een cliënt inspireerde me hiertoe. Er zit ook een flinke teen verse gember doorheen. En gember kent echt superveel gezondheidsvoordelen! (KLIK). Het staat binnen no-time op tafel, en het is door het gebruik van de suikervrije saus koolhydraatarm. We hebben ervan gesmuld!

Ingrediënten (2 porties):

250 gr champignons
1 grote sjalot

400 gr  kippendijvlees
2 el suikervrije chilisaus
1 flinke duim verse gember, geperst
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de champignons en sjalot in stukjes. Bak deze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Zet opzij.

Bak de kip stukjes in een andere pan, in wat roomboter of kokosolie op hoog vuur.
Schep de geperste gember en peper en zou erdoor, en blijf goed roeren.
Doe nu de chilisaus erbij en bak tot de kip helemaal gaar is. Schep de champignonmix erdoor.

Klaar!

Serveer met een royale salade of gebakken bloemkoolrijst.

Tip: Liever geen kant-en-klare saus? Zelf maken kan ook. (KLIK)

Geniet, Mandy
SV, GV, LV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Leave a Reply