Kip in Chilisaus met Gember

Vandaag deel ik enkel een super eenvoudig en lekker receptje. Hete kip. Een cliënt inspireerde me hiertoe. Er zit ook een flinke teen verse gember doorheen. En gember kent echt superveel gezondheidsvoordelen! (KLIK). Het staat binnen no-time op tafel, en het is door het gebruik van de suikervrije saus koolhydraatarm. We hebben ervan gesmuld!

Ingrediënten (2 porties):

250 gr champignons
1 grote sjalot

400 gr  kippendijvlees
2 el suikervrije chilisaus
1 flinke duim verse gember, geperst
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de champignons en sjalot in stukjes. Bak deze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Zet opzij.

Bak de kip stukjes in een andere pan, in wat roomboter of kokosolie op hoog vuur.
Schep de geperste gember en peper en zou erdoor, en blijf goed roeren.
Doe nu de chilisaus erbij en bak tot de kip helemaal gaar is. Schep de champignonmix erdoor.

Klaar!

Serveer met een royale salade of gebakken bloemkoolrijst.

Tip: Liever geen kant-en-klare saus? Zelf maken kan ook. (KLIK)

Geniet, Mandy
SV, GV, LV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie