Blauwe bes/banaan muffins

Blauwe bes banaan muffin2

Ingrediënten voor circa 10 stuks:

1 rijpe banaan
2 tl vanille extract
4 bio eieren
6 el amandelmeel
2 el kokosmeel
1 tl kaneelpoeder
½ tl zeezout
½ tl wijnsteen bakpoeder
4 el gesmolten kokosolie
1 el tahin
3 el (bevroren) blauwe bessen

Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten die beschermen vrije radicalen waar we dagelijks mee te maken hebben. Verder bevatten blauwe bessen zeer veel vitamine C en natuurlijke vezels.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Mix de banaan, de vanille, de tahin en de eieren met een (staaf)mixer in een schaal tot een mooie egale massa.

Mix in een andere schaal de droge ingrediënten door elkaar (kokos- en amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout).

Doe de droge ingrediënten bij de bananenmix en meng dit goed door elkaar. Doe er dan de kokosolie bij en mix nog een keer goed. Schep er voorzichtig de blauwe bessen doorheen. Zorg dat deze heel blijven.  Schep met een lepel 10 (siliconen) muffinvormpjes 3 kwart vol.

Plaats ze zo’n 30 minuten in de oven. Warm lekker maar de volgende dag nog lekkerder!

Je kunt ze ook prima invriezen en in de oven ontdooien op een later moment.

Prima ontbijt met wat extra vers fruit, lekker als ontbijt of als basis voor een dessert met een schep suikervrije (kokos)slagroom.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

1 reactie

  1. Wat fijn dat jij gok recepten hebt geplaatst! En deze muffins! Heerlijk!

Geef een reactie