Ingrediënten voor circa 10 stuks:
1 rijpe banaan
2 tl vanille extract
4 bio eieren
6 el amandelmeel
2 el kokosmeel
1 tl kaneelpoeder
½ tl zeezout
½ tl wijnsteen bakpoeder
4 el gesmolten kokosolie
1 el tahin
3 el (bevroren) blauwe bessen
Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten die beschermen vrije radicalen waar we dagelijks mee te maken hebben. Verder bevatten blauwe bessen zeer veel vitamine C en natuurlijke vezels.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Mix de banaan, de vanille, de tahin en de eieren met een (staaf)mixer in een schaal tot een mooie egale massa.
Mix in een andere schaal de droge ingrediënten door elkaar (kokos- en amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout).
Doe de droge ingrediënten bij de bananenmix en meng dit goed door elkaar. Doe er dan de kokosolie bij en mix nog een keer goed. Schep er voorzichtig de blauwe bessen doorheen. Zorg dat deze heel blijven. Schep met een lepel 10 (siliconen) muffinvormpjes 3 kwart vol.
Plaats ze zo’n 30 minuten in de oven. Warm lekker maar de volgende dag nog lekkerder!
Je kunt ze ook prima invriezen en in de oven ontdooien op een later moment.
Prima ontbijt met wat extra vers fruit, lekker als ontbijt of als basis voor een dessert met een schep suikervrije (kokos)slagroom.
Geniet, Mandy
GV – LV – SV – KA
Wat fijn dat jij gok recepten hebt geplaatst! En deze muffins! Heerlijk!