Kip in romige pindamarinade

Zomer! Heel Holland…slingert de barbecue aan. Heerlijk! Lekker lang tafelen met gasten op zwoele zomeravonden, waarop het maar niet kil wil worden terwijl er wel een aangenaam briesje staat. Wat een lange zin was dat hè?! Maar zo gaat het deze zomer wel zijn, let maar op!

Een goed stuk biologische kip is zeer zeker zijn plaats op het hete rooster. Het is bij kip wel (extra) belangrijk dat deze goed gaar is, voordat je er je tanden inzet. Het beste is om de kip de dag ervoor een paar minuten te koken. Dep droog en laat goed afkoelen. Zet het daarna (hoe langer, hoe lekkerder) in de marinade. Zo ben je er zeker van dat de kip van binnen ook goed gaar is en dat je niet na de onvergetelijk leuke avond, de nacht in het kleinste kamertje mag doorbrengen. 😉

Deze marinade is wel een beetje gevaarlijk. Je moet echt goed oppassen dat je er je vingers niet bij opeet. 😀 


Marinade voor 5-6 kipdrumsticks:

120 gr pindapasta naturel
60 ml appel cider azijn
60 ml milde olijfolie
2 el yacon siroop
60 ml coconut aminos
flinke draai zwarte peper
½ tl Keltisch zeezout
mespuntje cayenne peper (of meer als je van pittig houdt)
1 of 2 teentje(s) knoflook (geperst)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Doe de drumsticks samen met de marinade in een zak met zipsluiting. Masseer de marinade goed in en leg de zak in de koelkast tot gebruik.

Blijf tijdens het grillen de kip insmeren met een (siliconen) kwast met de overgebleven marinade.
Zo ben je gegarandeerd van malse kipdrumsticks.

TIP: ook lekker als marinade voor kipsaté. Ik zou dan voor kippen dijvlees gaan.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord