Kip in romige pindamarinade

Zomer! Heel Holland…slingert de barbecue aan. Heerlijk! Lekker lang tafelen met gasten op zwoele zomeravonden, waarop het maar niet kil wil worden terwijl er wel een aangenaam briesje staat. Wat een lange zin was dat hè?! Maar zo gaat het deze zomer wel zijn, let maar op!

Een goed stuk biologische kip is zeer zeker zijn plaats op het hete rooster. Het is bij kip wel (extra) belangrijk dat deze goed gaar is, voordat je er je tanden inzet. Het beste is om de kip de dag ervoor een paar minuten te koken. Dep droog en laat goed afkoelen. Zet het daarna (hoe langer, hoe lekkerder) in de marinade. Zo ben je er zeker van dat de kip van binnen ook goed gaar is en dat je niet na de onvergetelijk leuke avond, de nacht in het kleinste kamertje mag doorbrengen. 😉

Deze marinade is wel een beetje gevaarlijk. Je moet echt goed oppassen dat je er je vingers niet bij opeet. 😀 


Marinade voor 5-6 kipdrumsticks:

120 gr pindapasta naturel
60 ml appel cider azijn
60 ml milde olijfolie
2 el yacon siroop
60 ml coconut aminos
flinke draai zwarte peper
½ tl Keltisch zeezout
mespuntje cayenne peper (of meer als je van pittig houdt)
1 of 2 teentje(s) knoflook (geperst)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Doe de drumsticks samen met de marinade in een zak met zipsluiting. Masseer de marinade goed in en leg de zak in de koelkast tot gebruik.

Blijf tijdens het grillen de kip insmeren met een (siliconen) kwast met de overgebleven marinade.
Zo ben je gegarandeerd van malse kipdrumsticks.

TIP: ook lekker als marinade voor kipsaté. Ik zou dan voor kippen dijvlees gaan.

Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie