Peren-Amandel Taartje

Er lag hier een peer. Ik dacht, laat ik deze eens in een baksel verwerken. Ik houd meer van bakken dan van koken. Koken is een noodzakelijke dagelijkse taak, en bakken is ontspanning voor mij. Even alleen maar focussen op ingrediënten en hoeveelheden. Helemaal fijn.

Ik vond al surfende een perentaartje op de blog van collega Oanh. Dat nam ik als uitgangspunt. Na ons dagelijkse ommetje, namen we een stukje bij een kopje koffie. Heerlijk!

Ik veranderde het een en ander, en daarom vind ik dit receptje het delen met jullie waard.

Ingrediënten:

1 peer
150 gr amandelmeel
75 gr naturel roomkaas (light)
3 eieren
1 el koek- en speculaaskruiden
snuf zout
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl Steviala sweetdrops boterkoek
35 gr Surkrin 1:1
10 gr Céreal pure hagelslag

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een niet al te grote (20 cm) springvorm met bakpapier.

Schep het amandelmeel samen met de koekkruiden, bakpoeder, sukrin, hagelslag en zout in een royale kom goed door elkaar.

Schil de peer, snijd deze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de ene helft in kleine blokjes en zet opzij.

Mix de andere perenhelft samen met de eieren, roomkaas, en de boterkoekdruppels tot een egale substantie.
Schenk dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed.

Schenk het beslag in de springvorm, en verdeel de overgebleven perenblokjes over het beslag. Druk een beetje aan.

Zet dit voor zo’n 30 minuutjes in de oven. Check na 20 minuutjes of het taartje niet te bruin wordt. Anders leg je er een stukje aluminiumfolie overheen voor de laatste 10 minuten.

Laat goed afkoelen en snijd in 8 stukken. Lekker met een toefje suikervrije slagroom en nog wat plakjes peer.
2 stuks zijn een prima ontbijt.

Makkelijk in te vriezen.

Geniet, Mandy
glutenvrij, suikervrij, koolhydraatbeperkt

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.