Soms, heel soms ga ik voor makkelijk en…..zit iedereen stevig op z’n stoel…koop ik een pot met pastasaus. Wederom is dit geen gesponsorde blog, maar ben ik gewoon enthousiast over deze saus.
Niks gaat boven zelf maken, maar soms gaat niks boven makkelijk en snel. Dan natuurlijk wel de beste saus die in een pot te koop is. Deze saus van Demeter is verkregen door het voorzichtig koken van biologisch-dynamische ingrediënten, en heeft een heerlijke mediterrane smaak. Ik word er blij van, en van dit recept helemaal! Ik ben best een goede eter, al zeg ik het zelf. Toch had ik volop genoeg aan 3 van deze gevulde gehaktballen. M’n wederhelft daarentegen kon er prima het dubbele van op. 🙂
Ingrediënten:
300 gr. kipghakt
1 (bio) ei
2 el kokosmeel
1 el Gyroskruiden met zeezout
70 gr. buffel mozzarella (in 10 stukjes)
Pastasaus met gegrilde aubergines (300 gr, Demeter) Zelfgemaakte tomatensaus kan uiteraard ook.
1 of 2 courgettes
verse basilicum (garnering)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met kokosolie. Draai spaghetti/courgetti van de courgette(s).
Meng het gehakt met het kokosmeel, ei en de kruiden. Weeg dit en verdeel in 10 gelijke hoopjes.
Druk in ieder hoopje gekruid kipgehakt een stukje mozzarella, en draai er ballen van.
Leg ze in de ovenschaal en schenk de pastasaus erover. Zet dit voor zo’n 15 minuutjes in de oven.
Wok de courgetti kort in wat kokosolie met peper en zeezout. Verdeel over 2 of 3 borden en schep de gevulde gehaktballen erop. Garneer eventueel met basilicum.
Geniet, Mandy
GV – SV – KA