Makreel Americain

Vrolijk Pasen! Wat fijn hè, een dagje extra vrij, de lente voor de deur….een uurtje langer licht. Ik vind het geweldig. Wat ik vroeger ook geweldig vond, was filet americain. Sinds ik (de meeste tijd) kies voor puur en onbewerkt eten, kwam er hier geen filet americain meer op tafel. Best jammer. Op Facebook las ik over een filet americain kruidenmix zonder fratsen, die je online kunt kopen. 

Dat deed ik, en wat een succes is dat zeg. Kinderlijk eenvoudig, en ik kan zeggen dat ik nog niet eerder zo’n lekkere filet americain op heb. Daarnaast blijken deze kruiden ook lekker op kip, en kwam ik erachter dat het met makreelfilet helemaal de hemel is! 

Gebruik eens plakjes komkommer als ‘toastje’. Hierdoor eet je ongemerkt wat extra groenten, blijft het een koolhydraatarm hapje en heeft het een frisse, knapperige bite. Leuk als hapje maar ook heerlijk als (aanvulling op je) lunch.  

Makreel americain

Ingrediënten: 

200 gr ambachtelijk gerookte makreelfilet (tartaar kan ook)
7 tot 8 gr filet americain kruiden 
mespuntje himalaya zout
1 tl Coconut aminos of Sojasaus
50 gr suikervrije mayonaise  

* Gesnipperd sjalotje en/of blaadjes verse basilicum (ter garnering).

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix er met een staafmixer een mooie egale filet van.

Bewaar in een afgesloten potje/bakje in de koelkast. Tartaar blijft ongeveer 3 dagen houdbaar. Makreel een dag of 5.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA  

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie