Ik vind tijd doorbrengen in de keuken zeer zeker geen straf. Koken met aandacht en met pure ingrediënten is liefde op een bord, en dat proef je!
Maar soms laat je agenda het niet toe. Dan is een makkelijke en snelle maaltijd ook (letterlijk en figuurlijk) een zaligheid. Dit is er zo eentje.
Je kunt de bloemkoolrijst eventueel de dag ervoor al in een afgesloten bak in de koelkast zetten. Zo ook de sjalot en champignons. Dan is het op de drukkere dag zelf, alleen nog maar de bereiding die wat tijd kost.
Zo tover je in no-time een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel die de (meeste) kids ook zullen waarderen.
Ingrediënten (4 porties):
500 gr. (bio) kippendijvlees
Kerriepoeder
Zwarte peper
Keltisch zeezout
2 sjalotjes, gesneden
1.5 ds champignons, gesneden
100 gr (geiten) kruidenroomkaas
300 ml groentenbouillon
2x 1 el arrowroot
kokosolie
1 bloemkool, fijn gemalen tot de grote van rijstkorrels
zwarte peper en Keltisch zeezout naar smaak
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes en kruid deze stevig met kerriepoeder, zwarte peper en een mespuntje Keltisch zeezout.
Bak de sjalot samen met de champignons glazig in wat kokosolie en doe de kipstukjes erbij.
Bak de kip mooi bruin en schenk er 200 ml bouillon bij en roer de roomkaas erdoor.
Meng 1 eetlepel arrowroot met wat van de overgebleven bouillon en schenk dit al roerend door de kipkerrie. Dit laat de saus binden. Wanneer dit (naar smaak) niet voldoende gebeurt. Herhaal dit dan nog een keer. Zelf heb ik 2 eetlepels arrowroot-bouillon toegevoegd.
Bak de bloemkoolrijst (KLIK) kort in wat kokosolie met peper en zeezout naar smaak.
TIP 1: ook lekker met courgetti (KLIK) of speltpasta (KLIK)
TIP 2: zuivelvrij? Gebruik dan 100 ml kokosmelk met wat extra kruiden zoals knoflook en uienpoeder.
Geniet, Mandy
SV – GV – KA