Knoflook crèmesoep

Jaaaaaren geleden gingen we eens bij een toenmalige collega van m’n lief eten. Zo’n vrouw die alles mee heeft (dacht ik toen). Ze had lang blond haar, was van nature slank, kon eten wat ze wilde en hees zichzelf iedere morgen weer vrolijk in haar maatje 34. (dacht ik toen). Ik was, zoals je zult begrijpen, in die tijd nog 50 kilo zwaarder.

Ze ging, gezellig doorkletsend, koken toen we er waren. Zelfgemaakte pasta met zongedroogde tomaten (zo’n kilobak!) waar ze van at tijdens het koken. Een glas wijn erbij waar ze van nipte en ondertussen roerde ze af toe in een grote pan…knoflooksoep! 

Ik weet nu dat ook zij de 80/20 regel hanteert en dat wij er waren tijdens zo’n 20% geniet-moment. Fijn om uiteindelijk te weten vind je niet?

Maar goed, die knoflooksoep was hemels! Niet helemaal Puur en Lekker Leven style maar dat (hoe gek toch) bestond toen ook nog niet. 

Ik heb er een Mandy-draai aan gegeven waardoor de soep nu gewoon binnen de 80%-van-tijd-eet ik-zo-gezond-mogelijk-tijd valt en nog superrr lekker is ook. Wat grappig is, de knoflook overheerst niet, terwijl je iets anders verwacht bij 14 tenen knoflook!

Het is een rijke, feestelijke soep geworden. 

Naar hoor dat Puur en Lekker Leven. 😉 

SONY DSC

Knoflooksoep (6 porties)
Ingrediënten:
1 bloemkool  (in kleine roosjes)
14 tenen knoflook (heel, gepeld)
½ tl Keltisch zeezout
¼ tl zwarte peper
kokosolie
1 sjalot (gesnipperd)
1 liter groentebouillon (gistvrij)
2-3 el rauwe cashewnoten
200 ml kokosmelk
olijfolie (extra vergine)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een royale ovenschaal flink in met kokosolie.
Doe de bloemkoolroosjes samen met de tenen knoflook in een bak, strooi de zwarte peper en het zeezout erover en toss even om.
Schep de roosjes en de knoflook in de ovenschaal en rooster dit voor zo’n 30 minuutjes in de oven. Schep na 15 minuutjes even om.
Doe een eetlepel kokosolie in een soeppan en bak de sjalot, al roerend, glazig. Doe de bouillon samen met de geroosterde knoflook, bloemkool en kokosmelk bij de sjalot.
Kook voor zo’n 10 minuutjes. Maak er nu met een staafmixer een mooie egale soep van.
Bak in een bakpan de cashewnoten licht bruin.
Schep de soep in diepe borden of mooie kommen.
Garneer met gebakken cashewnoten, olijfolie en eventueel wat zwarte peper.
Geniet, Mandy
KA – GV – LV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord