Het is mij tijdens consulten opgevallen dat vrij weinig mensen weten (of bedenken) dat je komkommer kunt wokken. Daarom deel ik vandaag dit super snelle, easy peasy, koolhydraatarme maaltje. Deze schotel kun je ook prima maken op je campingstelletje en is koud ook erg lekker.
Dit is even het laatste recept voor deze maand. Iedereen gaat heerlijk zijn eigen zomerding doen, en ik ook. Ik wens jullie dan ook allemaal een zalige zomer toe vol mooie momenten!
Ingrediënten voor 2 porties:
1 komkommer
1 courgette
150 gr kleine geha(c)ktballetjes naar keuze
100 gr feta met kruiden (in olie), verkuimeld
kruidenboter
kruidenboterkruiden
zwarte peper
bieslook ter garnering
Bereiding:
Snijd de komkommer en courgette in blokjes. Bak deze al roerend, in de kruidenboter, in zo’n 3 tot 4 minuutjes gaar. Bak de gehaktballetjes mee. Kruid de schotel ondertussen met de kruidenboter kruiden en zwarte peper.
Roer nog eens door en verdeel dit over twee borden. Garneer de borden met de verkruimelde feta en bieslook.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA