Koolhydraatarme Pindakoeken

Pindakoeken. Ik had er ineens zo’n zin in. Maar dan het liefst wel koolhydraatarm. Aan de slag dan maar! Er kwamen koeken uit de oven met een zoet-zilte smaak, met de bite van een gevulde koek. De pinda’s erop zorgen voor verschillende structuren in je mond. Ze zijn door ons en ons testpanel meer dan goed gekeurd.

Trouwens, hoe dunner je ze maakt, des te meer kans op knapperigheid. Goed afkoelen is voor een steviger bite ook een pre.

Tip 1: Liever geen pinda’s? Deze koek is ook lekker met stukjes noot naar keuze.
Tip 2: Smelt wat pure chocolade au bain marie. Steek er (nadat ze goed zijn afgekoeld) een aantal koeken voor de helft in.

Ingrediënten voor 11 koeken:

80 gr ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
1 ei
1 eigeel met een scheutje water
200 gr amandelmeel
25 gr No Sugar (van een andere suikervervanger heb ik denk ik wel het dubbele nodig)
0,5 tl vanillepoeder (of extract)
Mespuntje Himalaya zout
Ongezouten pinda’s
Eventueel: 50 gr chocolade (70% cacao of meer)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier

Kneed het amandelmeel, de blokjes roomboter zout, de ‘suiker’, vanillepoeder en het ei tot een soepel deegje. Maak er een bal van, en rol die in huishoudfolie. Leg het deegje voor tenminste 15 minuutjes in de koelkast.

Draai er zo’n 11 balletjes van, leg deze op de bakplaat en druk ze plat. Smeer met een (siliconen) kwastje de bovenkanten licht in met het water-ei mengsel.

Druk in ieder koekje wat pinda’s,  en strooi er eventueel nog wat Himalaya zout overheen. Je kunt ook gezouten pinda’s gebruiken, maar dat vind ik zelf nogal snel te zout.

Zet de koeken voor zo’n 10 tot 15 minuutjes in de oven, totdat ze goudbruin zien. Laat ze goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie