Oosterse Broccolischotel (vegetarisch)

Wat is een gezonde leefstijl? In mijn wereld is dat zo puur mogelijk leven op alle fronten. Lekker dicht bij jezelf blijven en luisteren naar je lichaam. Bewegen? Top, maar ga wel iets doen wat je graag doet. Puur en onbewerkt eten? Fantastisch, maar luister waar je lichaam goed op reageert en kies voor de voeding die bij jou past qua smaak en leefsituatie. Op tijd ontspannen? Ja, dat hoort er zeker ook bij, maar ook dat doet iedereen op z’n eigen manier. Mooi toch? Ik vind dat prachtig! 

Variëren hoort ook bij Puur en Lekker leven. ‘Verandering van spijs doet eten’ zij mijn oma vroeger altijd en daar heeft ze volgens mij helemaal gelijk in. Een keer wat anders proberen qua beweging, ontspanning, koken en zelfs nieuwe contacten aangaan is ‘goed voor lijf en leden’. 
Vooral dat laatste vind ik vaak inspirerend. Iedereen heeft zo zijn eigen kijk op de wereld en ik vind het altijd wel leuk om de wereld eens te bekijken door de bril van de ander (of ik het nu eens ben met die werkelijkheid of niet). Daarna kijk ik vaak weer (even) wat meer helder door mijn eigen bril. Deze wordt weleens troebel doordat ik dan even vergeet waar ik ook alweer voor stond en ineens heilig ga geloven in dat wat de ander ‘ziet’. (Ken je dat?) Wanneer ik dat ontdek spreek ik mezelf toe en denk dan aan de Loesje-quote die je regelmatig voorbij ziet komen op het internet: ‘Blijf  jezelf, er zijn al anderen genoeg’. 

Maar goed, waar ik heen wilde met mijn verhaal is dat wij een aantal keren per week proberen ‘vleesch noch visch’ te eten.  Dit voor de variatie, omdat onze lijven er goed op reageren en ik ontspanning vind in het creëren van steeds weer nieuwe recepten. 🙂
Oosterse broccolischotel

 

Ingrediënten voor 2 porties:

1 venkelknol
1 flinke stronk broccoli*
1 sjalot
1 duim verse gember (geperst)
2 el sojasaus (zonder suiker)
zwarte peper & Keltisch zeezout
100 gram geraspte geitenkaas (optioneel) weglaten voor zuivelvrije variant
100 ml kokosmelk
3 (bio) eieren
sesamzaad en zonnebloempitten
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de venkel schoon. Snijd de knol in blokjes. Maak de broccoli schoon, verdeel deze in kleine roosjes en snijd de sjalot ook in blokjes. Meng de venkel, de sjalot, de broccoli met de geperste gember (gebruik ik de knoflookpers voor), peper en Keltisch zout en leg deze in een ovenvaste, ingevette schaal.

Klop de kokosmelk en de sojasaus los met de eieren. Schenk dit mengsel over de groenten.
Dek de schotel af met geitenkaas en zaden en pitten. Zet de schotel zo’n 30 minuutjes afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Daarna nog zo’n 15 minuutjes zonder folie.
* Je kunt de broccoli van tevoren even kort blancheren. Hierdoor kun je de oventijd wat inkorten.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie