Luxe Bonbons

Deze feestelijke bonbons zijn inmiddels door de workshopbezoekers van afgelopen weekend en door mezelf, veelvuldig gemaakt (en gegeten). Ze worden met veel oe’s, aa’s en mmmmm’s ontvangen.

Zelfs m’n moedertje vroeg laatst; “zeg, heb je nog wat van die te lekkere bonbonnetjes over?”. En zij valt niet eens onder de snoepers, zeg maar.

Workshopbezoekers bleken zich moeilijk tot thuis te kunnen beheersen, en lieten mij weten het doosje leeg aan het gezin te hebben laten zien. De belofte om ze nog eens te maken dempt het schuldgevoel. ūüėČ Anderen vertelden dat ze de jas op gingen hangen en daarna een leeg doosje aantroffen omdat de heer des huizes ze niet lekker maar heerlijk vond.

Daarnaast is het ook niet zo’n groot werk om ze te maken en ze zien er echt super de luxe (lees: kersterig) uit!

Trakteer jezelf en je gasten eens op deze smakelijke bonbons. Maar pas op, dat zal dan niet de laatste keer geweest zijn.

TIP: ook leuk om in een gezellig doosje cadeau te doen.Luxe bonbons

Ingredi√ęnten (circa 15 stuks):

 

100 gr dadels zonder pit
50 gr pecannoten
2 el amandelpasta
¬Ĺ tl speculaaskruiden
mespuntje zeezout
100 gr pure chocolade (70% > cacao)
30 gr Santen (kokoscrème)
decoratie: cranberry, pistachenootjes,
pompoenpitjes, stukjes pecannoot

Bereiding:

 

Laat de dadels, ontpit een uurtje weken in water. (Wanneer ze zacht zijn is dat niet nodig).

Doe daarna alle ingredi√ęnten (m.u.v de¬†chocolade) in de keukenmachine en draai er een egaal ‚Äėdeegje‚Äô van.¬† Verdeel dit deegje over 15 (siliconen)¬†mini muffin vormpjes en druk zeer stevig aan.
Vul de vormpjes voor maximaal 2/3e  en zet in de vriezer.

Smelt ondertussen de pure chocolade. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de gesmolten chocolade over de deeghes tot de vormpjes vol zijn.  Schuif ze terug in de vriezer voor circa 30 minuutjes tot een uur.

Smelt (al roerend) tegen die tijd de santen. Blijf erbij want santen/kokoscrème verbrand snel!
Druk de bonbons uit de vormpjes en schep een beetje santen op 1 bonbon. Decoreer direct anders is de santen weer hard geworden. Doe dit met alle bonbons. Bewaar ze in de vriezer en zet ze op de dag
van gebruik in de koelkast.
Geniet, Mandy
LV – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord