Luxe Bonbons

Deze feestelijke bonbons zijn inmiddels door de workshopbezoekers van afgelopen weekend en door mezelf, veelvuldig gemaakt (en gegeten). Ze worden met veel oe’s, aa’s en mmmmm’s ontvangen.

Zelfs m’n moedertje vroeg laatst; “zeg, heb je nog wat van die te lekkere bonbonnetjes over?”. En zij valt niet eens onder de snoepers, zeg maar.

Workshopbezoekers bleken zich moeilijk tot thuis te kunnen beheersen, en lieten mij weten het doosje leeg aan het gezin te hebben laten zien. De belofte om ze nog eens te maken dempt het schuldgevoel. 😉 Anderen vertelden dat ze de jas op gingen hangen en daarna een leeg doosje aantroffen omdat de heer des huizes ze niet lekker maar heerlijk vond.

Daarnaast is het ook niet zo’n groot werk om ze te maken en ze zien er echt super de luxe (lees: kersterig) uit!

Trakteer jezelf en je gasten eens op deze smakelijke bonbons. Maar pas op, dat zal dan niet de laatste keer geweest zijn.

TIP: ook leuk om in een gezellig doosje cadeau te doen.Luxe bonbons

Ingrediënten (circa 15 stuks):

 

100 gr dadels zonder pit
50 gr pecannoten
2 el amandelpasta
½ tl speculaaskruiden
mespuntje zeezout
100 gr pure chocolade (70% > cacao)
30 gr Santen (kokoscrème)
decoratie: cranberry, pistachenootjes,
pompoenpitjes, stukjes pecannoot

Bereiding:

 

Laat de dadels, ontpit een uurtje weken in water. (Wanneer ze zacht zijn is dat niet nodig).

Doe daarna alle ingrediënten (m.u.v de chocolade) in de keukenmachine en draai er een egaal ‘deegje’ van.  Verdeel dit deegje over 15 (siliconen) mini muffin vormpjes en druk zeer stevig aan.
Vul de vormpjes voor maximaal 2/3e  en zet in de vriezer.

Smelt ondertussen de pure chocolade. Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de gesmolten chocolade over de deeghes tot de vormpjes vol zijn.  Schuif ze terug in de vriezer voor circa 30 minuutjes tot een uur.

Smelt (al roerend) tegen die tijd de santen. Blijf erbij want santen/kokoscrème verbrand snel!
Druk de bonbons uit de vormpjes en schep een beetje santen op 1 bonbon. Decoreer direct anders is de santen weer hard geworden. Doe dit met alle bonbons. Bewaar ze in de vriezer en zet ze op de dag
van gebruik in de koelkast.
Geniet, Mandy
LV – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie