Mandarijnenmousse met pepernotenkruimels

Op de valreep nog een heerlijk Sinterklaas toetje (of ontbijtje kan ook) van mij. Heerlijke mandarijnenmousse met pepernotenkruimels. Dit misstaat ook zeer zeker niet op je kerstmenu. Voor de volwassenen ook lekker met een scheutje kaneellikeur. Moet kunnen tijdens de feestdagen toch? 😉 Dit dessertje is niet koolhydraatarm, maar koolhydraatbeperkt. Ik wens iedereen een heerlijk avondje toe! 

Bak DEZE, DEZE of DEZE pepernoten. Laat goed afkoelen en maak nu de mousse.

Ingrediënten voor 4 porties:

sap van 1 mandarijn
100 ml slagroom
100 gr mascarpone
1 tl kaneelpoeder
25 gr sukrin gold (of kokosbloesemsuiker)

Doe alle ingrediënten bij elkaar, en mix er met een slagroom(garde)mixer een mousse van.

Verdeel over 4 glaasjes een bodempje pepernotenkruimels en schep (of spuit met een spuitzak) hier nu de mousse op. Garneer royaal met hele pepernoten en kruimels.

Tip! Liever minder machtig? Vervang de mascarpone door Griekse yoghurt.

Geniet, Mandy
SV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie