Mandarijnenmousse met pepernotenkruimels

Op de valreep nog een heerlijk Sinterklaas toetje (of ontbijtje kan ook) van mij. Heerlijke mandarijnenmousse met pepernotenkruimels. Dit misstaat ook zeer zeker niet op je kerstmenu. Voor de volwassenen ook lekker met een scheutje kaneellikeur. Moet kunnen tijdens de feestdagen toch? 😉 Dit dessertje is niet koolhydraatarm, maar koolhydraatbeperkt. Ik wens iedereen een heerlijk avondje toe! 

Bak DEZE, DEZE of DEZE pepernoten. Laat goed afkoelen en maak nu de mousse.

Ingrediënten voor 4 porties:

sap van 1 mandarijn
100 ml slagroom
100 gr mascarpone
1 tl kaneelpoeder
25 gr sukrin gold (of kokosbloesemsuiker)

Doe alle ingrediënten bij elkaar, en mix er met een slagroom(garde)mixer een mousse van.

Verdeel over 4 glaasjes een bodempje pepernotenkruimels en schep (of spuit met een spuitzak) hier nu de mousse op. Garneer royaal met hele pepernoten en kruimels.

Tip! Liever minder machtig? Vervang de mascarpone door Griekse yoghurt.

Geniet, Mandy
SV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord