Puur en Lekker uit eten (15 tips)

Wanneer je bezig bent jezelf een gezondere leefstijl aan te meten, kan uit eten gaan soms wat lastig lijken. Misschien wil je het zelfs (tijdelijk) uit de weg gaan. Toch kun je prima een hapje buiten de deur eten.

Met al die vrije (feest)dagen op de loer, leek het mij een goed idee om hier eens aandacht aan te besteden.

Wij gaan zelf nog steeds regelmatig uit eten. Naast de 80/20 regel die je op deze dagen kunt toepassen, kun je tijdens etentjes ook keuzes maken en toch genieten. Ga je voor je 20%? Kies dan alleen de gerechten die van jou een 10 krijgen. Dan heb je optimaal genoten en heb je naderhand geen schuldgevoel over, dat je iets gegeten hebt wat niet eens zo lekker was.

Foto: Pinterest

 

 

Met deze tips blijven je etentjes puur (en lekker).  
 1. Ben de dagen voor het etentje al bewust van deze aankomende aangelegenheid. Let op je voeding en heb alvast voorpret door te denken: lekker uit eten aankomend weekend.
 2. Heb je specifieke eetwensen? Bel dan van tevoren naar het restaurant. Op het moment zelf is het voor de kok lastig hier op in te springen. Op deze manier is deze voorbereid op je komst.
 3. Vreemd misschien, maar lunch goed en voedzaam voorafgaand aan het etentje. Zo start je niet met mega-honger en kun je bewuster en beter kiezen.
 4. Vraag altijd om een fles water op tafel, zodat je water en wijn (alcohol) af kunt wisselen.
 5. Kies als voorgerecht voor een heldere soep, vis (vis trio) of vlees (carpaccio).
 6. Communiceer! Zeg bijvoorbeeld dat je geen brood op tafel wilt en dat je in plaats van frietjes graag extra groenten besteld met de dressing apart. Zo kun je zelf bepalen wat je neemt en hoeveel.
 7. Kijk creatief naar de menukaart. Weet dat wanneer er broccoli met tagliatelle op de kaart staat en zalm met rijst, je dus ook kunt vragen om zalm met broccoli. Dit is allebei aanwezig in de keuken.
 8. Beperk de alcohol. 1 glas wijn bevat 100-150 kcal, dat is net zoveel als een kroket!
 9. Veel restaurants hebben tegenwoordig een BOB (wijn) arrangement. Dan wordt een passend, bescheiden glaasje wijn bij ieder gerecht geserveerd.
 10. Geniet bewust, kauw, proef en blijf met je aandacht bij de gerechten en je gezelschap. Geniet niet van grote hoeveelheden eten, maar van de sfeer.
1.

Foto: Pinterest

 

 1. Je bent natuurlijk niet verplicht om 4 gangen te eten, je kunt ook kiezen voor een voor- en een hoofdgerecht of zelfs voor 2 voorgerechten.
 2. Tegenwoordig heb je veel all-you-can-eat formules. Daar eet je nogal snel teveel. Kies bewust en stop op tijd. Je verzadigingsgevoel treed pas na 20 minuten op.
 3. Desserts bevatten eigenlijk altijd geraffineerde suikers, sla deze dus zo vaak mogelijk af. Sluit af met een (geiten)kaasplankje, vers fruit of een lekkere kop koffie of thee (en laat het koekje liggen) 😉
 4. Pak de volgende dag gewoon je leefstijl op en ga niet compenseren. Wat je doet is goed genoeg!
 5. Last but not least: geniet ervan. Heerlijk eten met mensen die je lief zijn is namelijk vooral heel erg fijn!

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord