Mango-Quinoa Ontbijt

Het sapvasten is opgeschoven. Ik, afgelopen vrijdag maar (nuchter) wachten op m’n sapjes tot ik het briljante idee kreeg eens even te bellen naar de leverancier. Die vertelde dat de bestelling voor een week later stond ingepland…uhm…ok…even op zoek naar een andere mindset dus. Ik gaf aan dat dit qua planning helemaal niet uitkwam waarop Sunny (want zo heet ie) allervriendelijkst zei, dat ik zelf mocht bepalen wanneer ik dan wilde starten. Ik heb nu gekozen voor 1 augustus. Wordt vervolgd. Gewoon weer door met Puur en Lekker Leven dus..hè wat naar! 😉

Een goed begin is het halve werk. Dus ook al is ontbijten tegenwoordig geen pré meer zoals velen van jullie weten, ik kan er echt van genieten. Ik kies er dan ook vaak voor de bekende regelmaat te handhaven en de dag te starten met een ontbijt. Dit ontbijt (trage koolhydraten, vetten en eiwitten) zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel en is een meer dan prima sportersontbijt. Eet dan gerust de hele portie.

Ingrediënten voor 2 kleinere of 1 grote portie:

150 ml geitenyoghurt (of andere volle zure zuivel naar keuze)
Kokosroom kan ook voor een zuivelvrije versie
1 el ahornsiroop
40 gr gekookte quinoa (afgekoeld)
halve mango in blokjes
2 el kokoschips (echt onweerstaanbaar lekker!)

De kokoschips kocht ik bij bodyenfitshop.nl. Wat een fijne webwinkel met supersnelle levering en een mega assortiment aan puur en lekker leven food en supplementen! Nee, ik heb geen aandelen, ik ben gewoon (weer eens) enthousiast. 😉

Bereiding:

Mix de ahornsiroop door de zuivel. Neem een groot glas en schep bovenstaande ingrediënten in laagjes in het glas. Schep er als laatste de knapperige kokoschips op voor de bite.

Geniet, Mandy
GV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie