Zalm uit de oven met broccoli-pistachekorstje

Wat een feest dat ik van die mooie kookworkshops mag geven! Vorig jaar had ik nog niet durven dromen van zulke fijne dagen. Het mooiste eraan zijn de mensen. De ontmoeting tussen gelijkgestemden. Luisteren naar, lachen met, en soms zelfs huilen met elkaar. 

Echt eten klaarmaken voor elkaar en merken hoe verbindend dat kan zijn. Niet alleen hier, maar je neemt uiteraard ook een stukje mee naar huis, wat ook de bedoeling is. Zo ontstaat er een positieve golfbeweging richting echt gezond en lekker eten en leven. Jullie lezers en bezoekers zijn allemaal onderdeel van deze bewustwording. Geweldig!

Ik schreef in mijn wensenlijst van afgelopen januari, eens wil ik nog een boek schrijven, en nu ligt ook dat volgende week in de webshop. Het jaar is nog niet voorbij en buiten het feit dat dit jaar voor ons naast al dit leuks ook heel veel tegenslagen heeft gekend, zijn we toch dankbaar. 

Dankjewel mensen voor het lezen van mijn blog, het volgen op Facebook en Instagram, het bezoeken van de workshops, en de altijd positieve interactie! 

Dat vieren we met dit feestelijke gerecht wat zeker niet misstaat op tafel in de aankomende feestmaand. 

SONY DSC

Ingrediënten voor 4 porties:

75 gr pistachenoten, gepeld
1 teentje knoflook
250 gr broccoliroosjes
1 flinke hand verse basilicumblaadjes
4 el pijnboompitjes
4 bio zalmfilets
1 tl water
2 el pecorino kaas, geraspt
Keltisch zeezout

2 courgettes
kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.

Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine en zet opzij.

Doe de broccoliroosjes samen met de basilicum, pijnboompitten, knoflook, pecorino en de theelepel water in de keukenmachine en draai er een mooie egale, dikke pasta/puree van.

Bestrooi de zalmfilets met zeezout en leg ze op de bakplaat, met de huid naar beneden. Leg op iedere filet met een spatel of mes een royale portie broccolipuree (ben niet te bescheiden). Druk er daarna met je vingers een flinke hoeveelheid pistachenoten bovenop.

Zet de bakplaat voor zo’n 10-12 minuutjes in de oven. De zalm is dan mooi roze en niet droog.

Draai met een spirelli of dunschiller pasta van de 2 courgettes en bak deze in een koekenpan met kokosolie. Schep er de eventuele overgebleven broccoli en pistachenoten samen met wat zeezout doorheen.

Verdeel de ‘pasta’ over 4 borden en leg op ieder bord een mooi stuk zalm.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord