Groentenoedels met gamba’s

Mandy’s makkelijke maaltijd, dat is ‘t. Snel, simpel, lekker licht en bijzonder smakelijk (al zeg ik ‘t zelf). Het citroensap en de komkommer geven er een heerlijk zomers smaakje aan. En ja, komkommer is warm ook echt lekker. Ik ben me toch een partij kort van stof vandaag, ongelofelijk niet? Enjoy! 

Oh wacht! Heb je gezien dat ik op mijn Facebookpagina, een win actie heb, waarbij je zo’n geweldige roze Nutribullet kunt winnen? Scroll daar even iets naar beneden en deel de post openbaar op je tijdlijn. Je kunt nog tot en met morgen meedoen en kans maken!

Groentenoodles met garnalen

Ingrediënten voor 2 porties:

1 bio courgette, met schil
1 bio komkommer, met schil
halve el kokosolie
2 teentjes knoflook
14 grote garnalen/gamba’s
Himalaya zout en zwarte peper
3 el vers citroensap
1 el verse bladpeterselie, fijn gehakt
halve rode peper, zonder zaden en lijsten, fijn gesneden
citroenrasp (schil) ter garnering

Bereiding:

Draai noedels van de komkommer en de courgette met een spiraalsnijder of julienne snijder. Zet opzij.

Doe wat kokosolie in een klein(ere) pan. Bak hierin de garnalen gaar met wat peper en zout, en zet opzij.

Laat de rest van de kokosolie heet worden in een wok en bak hierin kort de halve rode peper. Doe de groentenoedels erbij, draai er wat peper en zout overheen, en knijp de knoflook erboven uit. Wok voor zo’n 5 minuutjes. Schenk nu het citroensap erbij samen met de bladpeterselie. Schep het nog even om en verdeel over 2 borden.

Leg op iedere portie groentenoedels, 7 gebakken garnalen en garneer met citroenrasp.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie