Nostalgisch Ontbijt

Gisteravond heb ik weer eens een nieuwe portie Homemade Muesli gemaakt. (recept hier op het blog). Deze keer heb ik de haverzemelen eruit gelaten en er 2 eetlepels gepeld hennepzaad door gedaan. In de afsluitbare bak waarin ik de muesli bewaar, heb ik wat steranijs gedaan zodat een milde (niet overheersende) anijssmaak de muesli iets speciaals geeft. Een beetje lavendel erdoor is ook bijzondere maar lekkere combinatie. 

Deze muesli is de basis voor het raw choclate experiment waar ik mee bezig ben.
Als ik tevreden ben over het resultaat zal het recept hier niet lang op zich laten wachten.

Maar…..de muesli kan ook in een toetje-als-ontbijt waar ik zo van houd. Geiten- of schapenyoghurt met een flink schep muesli vind ik al een heerlijk ontbijt. (Dit weten jullie inmiddels al. Ik zit nog steeds te wachten op een personal-goat by the way). 

Maar deze keer is het voor in een-nostalgisch-want-vroeger-was-alles-beter-ontbijt: havermoutpap!
Een lekker warm, voedzaam en puur ontbijt waar je zeker een paar uur op vooruit kunt.
Een weldaad voor je lichaam en de ideale start van een drukke dag.

havermout2

havermout1

Ingrediënten:

200 ml havermelk (vind ik zelf het lekkerst)
30 gr haver(mout)vlokken
Kaneel
rode vruchten (vers of ingevroren) (rozijnen, gojibes, abrikoos etc kan ook).
stevia, honing, ahornsiroop (optioneel)
Notenmuesli

Bereiding:

Zet een (steel)pannetje op het vuur en schenk hier wat havermelk in (water of een andere melk kan ook). Schud er steeds wat havervlokken bij (op gevoel) tot er een dikke pap (zo dik als je zelf lekker vind) ontstaat. Doe er een flinke scheut kaneel en wat druppels stevia bij en kook een hand rode vruchten mee.

De liefhebber kan er nog een theelepel kokosolie aan toevoegen. Schep de pap in een mooie kom en garneer met een eetlepel homemade muesli.

Er bestaat ook glutenvrije havermout. Bijvoorbeeld van het merk Provena.
Dus ook mensen met coeliakie kunnen van dit ontbijt genieten.

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie