De lente komt eraan! Ik voel het….Onze buurvrouw heeft inmiddels lammetjes (de buurvrouw niet maar haar schaap, you know what i mean) en mijn ouders de eerste (kip) kuikens, zo leuk! En…voor wie het even niet meer wist, de klok gaat dit weekend alweer een uur vooruit en het wordt ook nog eens prachtig weer! De natuur gaat alweer voorzichtig groeien en bloeien en sommigen van ons kunnen daar (binnenkort) last van hebben in de vorm van hooikoorts. Niezen en snotteren door de rondvliegende pollen.
Heb jij last van hooikoorts? Ga dan eens bijenpollen eten. Bijenpollen (stuifmeelkorrels) bevatten namelijk een grote
hoeveelheid natuurlijk afweerstoffen die ervoor zorgen dat weerstand verlagende aandoeningen, zoals hooikoorts, kunnen verminderen. Bouw het voorzichtig op!
Dit lente-ontbijt is een variant op de overnight oats. Ik kom nog steeds om in de kokoskefir dus dat gebruikte ik als ‘zuivel’, maar geitenyoghurt of een andere yoghurt naar keuze kan natuurlijk ook.
Ingrediënten:
200 ml (geiten)yoghurt of bijvoorbeeld; kokoskefir
2 el havermout (eventueel glutenvrije havermout)
½el chiazaad
1 tl vanille extract
½ el ahornsiroop of rauwe honing (optioneel)
80 gram rood fruit (vers of bevroren)
1 rijpe banaan (of ander fruit)
Garnering:
bijenpollen, pijnboompitten
gojibessen, moerbeibessen
pecannoten of wat je maar lekker vindt
Bereiding:
Doe de zure zuivel naar keuze in een maatbeker samen met het (bevroren) rode fruit, het chiazaad, de vanille, havermout en ahornsiroop en maak er met de staafmixer een mousse van. Zet dit de avond tevoren in de koelkast. Doe er de volgende ochtend plakjes banaan op en verdere garnering die je lekker vindt en in huis hebt.
Gegarneerd met stukjes appel, kaneel en wat walnoten ook heerlijk!
Welke variant ga jij maken?
Geniet, Mandy
GV – SV