Kip-Pesto salade (beleg)

Jaren verder ben ik, en nog steeds slank.  In m’n hoofd niet altijd, maar dat herkennen velen van jullie vast ook. 

Zoals je in m’n voorstelbericht kunt lezen, ben ik 6 jaar geleden de strijd aan gegaan met de vele overtollige kilo’s. Daar zijn veel extra mooie dingen uit voortgekomen die ik toen niet had durven dromen, zoals deze blog en alle mooie mensen die ik daardoor heb mogen ontmoeten en zelfs heb mogen begeleiden. Daar ben ik heel dankbaar voor.

De vraag die ik steeds vaker krijg is: nu hoef je er toch niet meer zoveel voor te doen? Die kilo’s komen er nu niet zomaar weer aan? Dat klopt, niet zomaar. Maar ze blijven er ook niet ‘zomaar’ vanaf. Ik moet daar nog steeds m’n best voor doen en over het algemeen bewust blijven van dat wat er onder m’n neus verdwijnt.

De afgelopen jaren heb ik volop gezocht naar balans. Ik heb qua gewicht ook echt wel extremen opgezocht. Ik ben nu eenmaal zo’n alles-of-niks type. Maar extreem is op de lange termijn niet haalbaar, niet leuk en niet gezond. Want al voelde ik me uiteraard slank en mentaal sterk, mijn lijf voelde zich slapjes, mijn kracht nam af en mijn omgeving zag dat ook. Ook moest de (eet)boog voor dat hele lage gewicht altijd gespannen staan, en dat is niet wat ik wilde merkte ik. Dat is in mijn wereld ook helemaal niet realistisch.

Het heeft me een behoorlijke tijd ‘gekost’ om een gezonde balans te vinden. Nu vandaag, ietsje ‘zwaarder’ en veel fitter, denk ik de balans en m’n natuurlijke gewicht te hebben gevonden.

1 van m’n beste vriendinnetjes zei vorige week, nog steeds respect te hebben voor mijn ‘strikte’ manier van leven. Zij is trouwens ook flink afgeslankt en al 2 jaar op gewicht door puur en lekker te leven.  Zij vindt het  nog steeds fijn om in de bioscoop een bak karamel popcorn naar binnen te werken, ik inderdaad niet. Al vind ik het helemaal prima wanneer anderen hier wel van genieten hoor! 

Puur en Lekker Leven voelt niet meer ‘strikt’. Het is mijn natuurlijke ‘weg’ geworden. Daarin sla ik misschien wel vaker wat verleidelijks (lees: minder gezonds) af dan de gemiddelde mens, maar zeker niet meer alles.

Goed is goed. Fit is het nieuwe slank, en ik ben ook geen 18 meer. 😉 Voor iedereen met overgewicht staat slank vaak in eerste instantie boven fit. Waar fit ophoudt is voor iedereen anders. Hoe lager het getal op de weegschaal, is zeker niet beter. Dat wist ik voor een ander trouwens al prima. 

Luister naar je lichaam. Jouw spiegelbeeld zegt niet altijd de waarheid, je zelfbeeld kan nog weleens vertekend zijn.

Creëer een comfortabele en realistische stabiliteit en haal het beste uit jezelf! Je bent het waard. En de  lange weg naar een geestelijk en lichamelijk gezonde, fitte, slanke jij…. ook. 

Maar goed, er worden hier toch recepten gedeeld? Ja, ook. 🙂 

Nog op zoek naar een lekkere belegsoort voor op bijvoorbeeld een Bont Broodje? Dan is deze kip-pesto salade echt een aanrader! 

Vorige week wokte ik broccoli ‘rijst’ en daar aten we deze salade bij, ook lekker! 

kippesto salade

Ingrediënten:

Maak pesto zoals HIER

200 gr kippen dijvlees
500 ml bouillon
1 el suikervrije mayonaise
1.5 el (geiten) roomkaas
2 el pesto

Bereiding:

Kook het kippenvlees in zo’n 8 tot 10 minuutjes, in de bouillon gaar. (van de bouillon kun je daarna eventueel een soepje maken). Laat de kip afkoelen.

Trek, pluk of snijd de kip in stukjes.

Meng de pesto, de mayonaise en de roomkaas goed door elkaar. Schep de gekookte kipstukjes erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zeezout.

Bewaar voor zo’n 2 tot 3 dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Geniet, Mandy
SV – KA – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie