Vegetarische omelet uit de oven

Vandaag deel ik enkel een receptje. Even niks te babbelen en een soort van haast. Er staat een appeltaart af te koelen en de visite is onderweg. Nog even door het huis stofzuigen, de vaatwasser leeghalen en een doekje door het toilet. Je kent het vast wel. Dat ga ik nu dus nog even doen. Dit receptje is echt super snel en makkelijk. En deze koolhydraatarme, vegetarische omelet is zowel warm als koud lekker. Op ieder moment van de dag te eten. Ontbijt, lunch, diner? Kan allemaal! Super voedzaam. Je kan er uren op vooruit.

Ingrediënten voor 2 porties:

1 courgette
1 ds champignons
1 el kruidenboter
4 eieren
1 el kruiden roomkaas
Geraspte kaas naar keuze
peper, zout
1 el Italiaanse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten en bak deze in de kruidenboter met peper, zout en Italiaanse kruiden, op hoog vuur gaar.
Mix de 4 eieren met de kruidenroomkaas. Schep de groenten (zonder bakvocht) in een ovenschaal en schenk de eieren erover. Garneer met geraspte kaas naar keuze en eventueel nog wat peper.

Zet de omelet nu voor zo’n 20 minuutjes in de oven. De omelet is nu mooi gaar en bruin.

Serveer eventueel nog met een salade.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie