Vegetarische omelet uit de oven

Vandaag deel ik enkel een receptje. Even niks te babbelen en een soort van haast. Er staat een appeltaart af te koelen en de visite is onderweg. Nog even door het huis stofzuigen, de vaatwasser leeghalen en een doekje door het toilet. Je kent het vast wel. Dat ga ik nu dus nog even doen. Dit receptje is echt super snel en makkelijk. En deze koolhydraatarme, vegetarische omelet is zowel warm als koud lekker. Op ieder moment van de dag te eten. Ontbijt, lunch, diner? Kan allemaal! Super voedzaam. Je kan er uren op vooruit.

Ingrediënten voor 2 porties:

1 courgette
1 ds champignons
1 el kruidenboter
4 eieren
1 el kruiden roomkaas
Geraspte kaas naar keuze
peper, zout
1 el Italiaanse kruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten en bak deze in de kruidenboter met peper, zout en Italiaanse kruiden, op hoog vuur gaar.
Mix de 4 eieren met de kruidenroomkaas. Schep de groenten (zonder bakvocht) in een ovenschaal en schenk de eieren erover. Garneer met geraspte kaas naar keuze en eventueel nog wat peper.

Zet de omelet nu voor zo’n 20 minuutjes in de oven. De omelet is nu mooi gaar en bruin.

Serveer eventueel nog met een salade.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord