Over gelukkig zijn en aardbeientaart

Vanmiddag was ik een paar uurtjes vrij, dus schoof ik achter de computer om aan mijn nieuwe kookboek te werken. Buiten was het prachtig weer en ik dacht, nu even de Loonse en Drunense duinen in, dat zou toch lekker zijn.
Even later dacht ik, ik MOET niet werken en ik KAN dus gewoon even de duinen in. 
Maar dan moet ik wel nu gaan, en dat deed ik.

Lekker gewandeld door de in overvloed bloeiende en groeiende bossen. Het rook er heerlijk groen en kruidig omdat het de dag ervoor had geregend. De vogels floten en in de verte hoorde ik kindergeschater. Dat laatste is 1 van de meest positieve geluiden die je kunt opvangen, vind ik.

Op de helft van mijn wandeling, dronk ik een kopje koffie op een terras. De ervaring die ik daar had heet denk ik, gelukkig zijn. Ik heb zo zitten genieten van alle mensen. Het was er druk. Ik was de jongste.

Wat fijn om te zien dat zoveel oudere mensen nog willen en kunnen bewegen. Lopen, hardlopen, fietsen en zelfs steppen heb ik gezien. Zo ook een naveltruitje met korte broek bij een 65 plus dame, en een koppel in dezelfde leeftijdscategorie, met een pet met een klep onder de fietshelm en witte zonnecrème neuzen. Er was positieve bedrijvigheid met hier en daar wat liefdevol gekibbel. Dat ging dan over dat wat hij beter niet kon nemen van de kaart of over welke richting ze nu op moesten fietsen.

Heerlijk vond ik het! In eerste instantie om te zien, dat schijt aan de wereld echt komt met de jaren, en daarna dat ik hier op een doordeweekse donderdagmiddag deel van uit mocht maken. Gewoon, omdat ik even niks moest van mezelf.  Niks anders dan gewoon gelukkig zijn, in een stukje wereld waar alles even goed was.

Het kenmerk van dit terras is dat de bediening er altijd vraagt, of je wat lekkers zou lusten bij de koffie. Ik wilde er niks ‘lekkers’ bij. Maar ik dacht dat het wel leuk was om dan met jullie wat  Puur en Lekker Leven lekkers voor bij de koffie (of thee) te delen. 

Aardbeientaart. Toepasselijk.

Een wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat niets ons krachtiger doet herinneren aan gelukkige zomerdagen, dan de geur van aardbeien. 

SONY DSC

Aardbeientaartje (4 porties)
Ingrediënten:
4 eieren
2 grote (hele) rijpe bananen
1 tl vanille extract
1 el vers limoensap
100 gr amandelmeel
½ tl wijnsteenzuur bakpoeder
6-8 blaadjes verse munt, fijngehakt
¼ tl zeezout
een stuk of 8 aardbeien (afhankelijk van grote en smaak)
Kokosbloesem poedersuiker van Aman Prana (KLIK) (optioneel)
Of een andere suikervervanger naar keuze.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Ik koos voor een vierkante bakvorm.
Doe de geschilde bananen in stukken in een kom en voeg de eieren, de vanille en het limoensap toe. Mix het geheel (met een staafmixer) tot een luchtige mousse.
Spatel daarna het amandelmeel, het zeezout en de fijngehakte munt erdoor en giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Was de aardbeien en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Snijd ze in plakjes en druk ze verdeelt in het deegmengsel.
Zet het taartje zo’n 15 tot 20 minuutjes in de oven. Laat het licht afkoelen, bestrooi met kokosbloesem poedersuiker (of andere suikervervanger naar keuze, en leg er eventueel nog wat verse aardbeien en (kokos)slagroom (KLIK) op.
Warm en koud een heerlijk taartje. Ook een lekker ontbijtje.
Geniet, Mandy
LV -SV -KA – GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.