Loempiavulling

Oooh een loempia! Dat vind ik zoooo lekker. Nu is de buitenkant niet zo’n best idee binnen mijn puur en lekker leefstijl. Maar de vulling daarentegen…helemaal prima! Maar waarom zou ik naar de Chinees rijden, daar een behoorlijke tijd in de rij gaan staan om vervolgens weer terug te rijden? Je tovert namelijk binnen no-time zelf deze zalige vulling op tafel. En dan ook nog eens zonder onnodige toevoegingen. Dit is wederom een basisrecept. Wordt jij er extra blij van als er bijvoorbeeld julienne worteltjes of bamboescheuten doorgaan? Doen! Maak er je persoonlijke favoriete maaltijd van. Ik kijk uit naar jullie foto’s. 

Ingrediënten voor 2 porties:

200 gr spitskool
200 gr prei
200 gr taugé
250 gr hamblokjes
2 eieren
Tamari sojasaus
suikervrije chilisaus
Zout & Peper naar smaak
Eventueel wat sambal voor de liefhebber

Bereiding:

Wok de spitskool met de prei, schenk er een flinke scheut sojasaus bij, en schep de ham en de taugé erdoor.

Mix de eieren met wat sojasaus en bak hier in een andere pan roerei van. Schep dit door de rest.

Breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Voila! ? Extra lekker met een schep homemade satésaus.

Tip: schep dit in het midden van een koolhydraatarme wrap, en vouw er een envelopje van. Bak deze gevulde wrap aan beide kanten in wat geurloze kokosolie. Zo wordt het een serieuze knapperige koolhydraatarme loempia!

Geniet, Mandy
SV, LV, KA, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie