Loempiavulling

Oooh een loempia! Dat vind ik zoooo lekker. Nu is de buitenkant niet zo’n best idee binnen mijn puur en lekker leefstijl. Maar de vulling daarentegen…helemaal prima! Maar waarom zou ik naar de Chinees rijden, daar een behoorlijke tijd in de rij gaan staan om vervolgens weer terug te rijden? Je tovert namelijk binnen no-time zelf deze zalige vulling op tafel. En dan ook nog eens zonder onnodige toevoegingen. Dit is wederom een basisrecept. Wordt jij er extra blij van als er bijvoorbeeld julienne worteltjes of bamboescheuten doorgaan? Doen! Maak er je persoonlijke favoriete maaltijd van. Ik kijk uit naar jullie foto’s. 

Ingrediënten voor 2 porties:

200 gr spitskool
200 gr prei
200 gr taugé
250 gr hamblokjes
2 eieren
Tamari sojasaus
suikervrije chilisaus
Zout & Peper naar smaak
Eventueel wat sambal voor de liefhebber

Bereiding:

Wok de spitskool met de prei, schenk er een flinke scheut sojasaus bij, en schep de ham en de taugé erdoor.

Mix de eieren met wat sojasaus en bak hier in een andere pan roerei van. Schep dit door de rest.

Breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Voila! ? Extra lekker met een schep homemade satésaus.

Tip: schep dit in het midden van een koolhydraatarme wrap, en vouw er een envelopje van. Bak deze gevulde wrap aan beide kanten in wat geurloze kokosolie. Zo wordt het een serieuze knapperige koolhydraatarme loempia!

Geniet, Mandy
SV, LV, KA, GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord