Buiten het feit dat je allereerste-eigenste kookboek uitbrengen en met je hoofd in een prachtig magazine in 2015 allemaal heel leuk is, is het ook best wel spannend….en druk enzo. Ik heb als een kip zonder kop door de afgelopen weken gerend en nu, nu komt er wat meer rust.
Ik wil jullie in deze rust eerst even allemaal bedanken voor het zo enthousiast ontvangen van het kookboek (KLIK). Ik heb inmiddels volop mailtjes, sms-jes en Facebookberichten mogen ontvangen met foto’s van gerechten die bij jullie in de smaak vallen. Dat is toch waar je het voor doet.
Daarnaast betekent het ook, dat ik weer lekker onze eigen puur en lekker leven keuken in kon duiken voor een aantal smakelijke feestgerechten. Kerstmuziekje op de achtergrond en lekker kokkerellen.
De aankomende weken trakteer ik jullie op de volgende recepten:
1. Verrassende Zalmrolletjes
2. Kip Worstenbroodjes
3. Luxe Knoflooksoep
4. Beef Wellington
5. Warm Chocolade Dessert
6. Sexy koffie (serieus? ja!) en 7. een Kerstbonbon
Zoals je ziet zal ik deze maand dus iets meer blogs plaatsen dan anders. 🙂 Ik dacht ik roep het alvast even, want voorpret is ook pret toch?
Vandaag: Verrassende Zalmrolletjes (6 porties van 2 stuks)
Ingrediënten:
200 gr gerookte zalm
100 gr rauwe ham (dun gesneden)
1 komkommer
Homemade Pesto (KLIK)
Garnering:
verse basilicumblaadjes
gebakken pijnboompitjes
olijfolie, extra vergine
Bereiding:
Snijd 6 komkommerrepen met een kaasschaaf (lengte) en dep deze droog. Snijd ze daarna doormidden (breedte). Je hebt nu 12 reepjes.
Leg op ieder komkommer reepje, een plakje rauw ham (in dezelfde maat). Smeer pesto over de gehele lengte van de ham.
Leg er nu een plakje zalm (in dezelfde maat) op en rol voorzichtig op.
Leg er een blaadje basilicum op en steek er een feestelijke prikker doorheen.
Maak ze zo alle twaalf en verdeel over 6 borden.
Garneer de borden met wat gebakken pijnboompitjes, extra pesto en olijfolie.
TIP: ook een lekker luxe lunchgerecht voor 2 personen.
Variatietips: Je kunt in plaats van komkommer ook courgette, winterwortel of voor de pittige versie; rettich gebruiken.
Geniet, Mandy
KA – GV – SV
Zalig!
Dank je wel!
Klinkt lekker.. Maar wij eten geen varkensvlees, heb jij een alternatief ver de rauwe ham?
Ik gebruik ook weleens rookvlees Natascha. 🙂