Paasbrood

Nog een kleine week….en dan is het Pasen in ons mooie Nederland. Dit feest is ieder jaar op de eerste zondag na de volle maan (leuk weetje vind ikzelf) en het licht van de zon komt weer terug. Het hele gezin heeft twee dagen vrij en dus ruim de tijd om weer eens bewust de tijd met elkaar door te brengen en bijvoorbeeld (h)eerlijk samen te ontbijten of te brunchen. 

En dan natuurlijk het eieren verstoppen en zoeken niet vergeten! Vroeger werden eieren ingegraven in akkers om een vruchtbare oogst te krijgen. Ook weer lollig om te weten toch? Maar even terug naar dat (familie) ontbijt/brunch, daar hoort traditioneel gezien een paasbrood bij.

Hieronder vind je het (h)eerlijke recept voor een puur en lekker leven paasbrood. Het rijst een beetje en blijft mooi stevig door de havermout. Nog lekkerder met een flinke lik gras roomboter en een gekookt eitje ernaast. 🙂

paastaart1

Het is trouwens ook heel lekker als het geen Pasen is. 😉

Vrolijk Pasen!

Omdat wij nog steeds volop kefir oogsten, heb ik dit weer eens gebruikt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kokosroom of bij geen problemen met lactose, Griekse (schapen) yoghurt gebruiken. Als je kokosroom gaat gebruiken voeg dat wat verse citroensap toe voor de juiste smaak.

paastaart2

Ingrediënten voor 8 stukken:

250 ml kokoskefir (of een bovengenoemde vervanger)
3 eieren
1 tl amandel extract
1 el kokosolie (vloeibaar)
10-15 druppels pure stevia (of 2 el kokosbloesemsuiker)
75 gr blauwe rozijnen
25 gr boekweitmeel
25 gr kastanjemeel
50 gr gebroken pecannnoten
100 gr havermout
halve tl Keltisch zeezout
2 tl koekkruiden
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de kokoskefir (of yoghurt) samen met de eieren, kokosolie, stevia en amandelextract tot een luchtige massa.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar en schep deze luchtig door het kefir mengsel.

Bekleed een ronde bakvorm ( circa 26 cm doorsnee) met bakpapier en giet hier het mengsel in.

Bak het paasbrood in circa 40 minuutjes mooi bruin en gaar. Laat licht afkoelen en snijd het in (tenminste) 8 stukken.

Je kunt dit brood op prima per stuk invriezen.

* Gebruik glutenvrije havermout voor een glutenvrije variant.
* Je kunt ook amandelmeel gebruiken wanneer je dat voorhanden hebt.
* Bak je in een vierkant bakblik? Dan kun je er mooie meeneemrepen van snijden.

Een aantal van mijn collegebloggers vullen de paastafel aan met:
(klik op het gerecht en je komt vanzelf uit bij het recept)

Panettone
Bananenbrood met bosbessen
Pitamuffins
Ham-Ei salade (van mezelf)
Wortel-Appelsapje
Eimuffins
Paleo Advocaat
Gevulde eieren
Appel Crumble
Party omeletjes (van mezelf)
Amandelcrackers met rozemarijn
Feeststol met spijs

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie