Kip met spinazie uit de oven

Het is weer zover…de maandelijkse receptenruil, hoera! Ik blijf het leuk vinden. Deze keer heb ik rondgesnuffeld op de website van Puurhomemade. Maar wat een ellende was dat zeg! Alles vind ik er onweerstaanbaar lekker uitzien, ga dan maar eens kiezen. 

Ik koos eerst voor de kaasstengels, nee toch voor de muesli scones….nee, nee wacht, laat ik voor de gevulde kiprolletjes met een zoete dressing gaan! En die werden het, maar dan geen rolletjes natuurlijk en de lekkere dressing ging door wat fijngesneden Romaine sla. We aten er frietjes van pastinaak bij en lekker dat het was! Dit was zeker niet de laatste keer dat dit gerecht op ons menu staat. 

De andere twee bovengenoemde opties ga ik zeker ook een keertje maken, alleen mag ik maar 1 keer uit haar keuken koken voor de receptenruil. Ik zal de andere creaties met jullie delen op Facebook en Instagram oke? En als je niet kunt wachten dan kun je meteen zelf je keukenschort optrommelen en lekker aan het bakken gaan. 🙂 

Dan ga ik vandaag langs mijn moedertje, het is tenslotte maar 1 keer per jaar Moederdag.
Fijne Moederdag alle moeders van Nederland!

(spinazie-schapenkaasmengsel)

Het originele recept vind je HIER

Ingrediënten voor 4 personen: 

75 gram pijnboompitten
150 gram verse (wilde) spinazie
200 gr zachte schapenkaas (kocht ik bij de Turkse winkel)
75 gr zongedroogde tomaatjes
1 tl dragon
2 teentjes verse knoflook
3 dubbele biologische kipfilets (ongeveer 350-400 gr)
zwarte peper
Keltisch zeezout
roomboter of kokosolie
sla naar keuze
Dressing:
2 el extra vergine olijfolie
2 el acacia honing (rauw)
1 tl dragon
zwarte peper
Keltisch zeezout
                (voor de oventijd)                                              (aan tafel!)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kipfilet in 4 (of meer) platte stukken. Bak deze even kort aan in wat boter of kokosolie. Laat ze van binnen nog rauw. Zet opzij.
Hak de spinazie heel fijn (in de keukenmachine). Doe dit ook met de geitenkaas, zongedroogde tomaten, dragon, knoflook en schep deze samen met de pijnboompitten door de spinazie. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het spinaziemengsel.
Leg de aangebakken kipfilets erop en dek af met de rest van het spinaziemengsel.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de schotel in 30-40 minuutjes gaar.
Bereiding dressing:
Meng de olijfolie met honing en dragon goed door elkaar.
Doe de dressing door de fijngesneden sla.
Geniet, Mandy
GV – SV – KA
Op zoek naar meer pure en lekkere recepten? Klik HIER
Aan de receptenruil doen (regelmatig) ook deze bloggers mee:

Jouw Fabriek, Pure Food CoachingKinderen kunnen prima anders eten, Puur Homemade, Paleolland, Barbara Eet, Cave-a, Eet-Paleo, Ge-zonder, Leo Goes Paleo, Oerspronkelijk, De Voedzame Keuken, Candy in Wonderland, Oerkracht voedingsadvies, Mind your feed, Natuurlijk Resi, Dayenne Foodblog, Paleo made simple,

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.