Vijgen crumble uit de oven

Vijgen. Ze zijn het hele jaar door gedroogd verkrijgbaar. Vers maar een hele korte tijd, en dat is nu. Ze zijn super gezond! Vezelrijk, rijk aan calcium en kalium en werken als medicijn tegen keelpijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel lekker. Ik vond bij de Jamie mijn inspiratie voor dit recept en maakte het Mandy-proof, zoals het in de volksmond tegenwoordig heet, hoe gek ook. 

Toen ik het proefde werd ik direct dolgelukkig en dacht, waar doet me dit toch aan denken? Het duurde even maar ik weet ‘t! Ik denk dat je, wanneer je niet tot de Brabanders behoort, het waarschijnlijk niet kent. Maar ik moest aan de warme vulling van een Udenhoutse broeder denken. Maar als ik op het internet het recept opzoek, zitten daar helemaal geen vijgen in, dus dit was weer eens loze tekst. 

Maar serieus, maak het en geniet ervan, zolang het kan. Oh! Kijk ook even naar de agenda 2016 (KLIK). We gaan allemaal ontzettend leuke nieuwe workshops verzorgen! Ik ben enthousiast. Jij ook?

Ingrediënten:

4 verse vijgen*
20 gr kokosolie, in harde vorm
25 gr amandelmeel
15 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
¼ tl kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vijgen doormidden en leg ze in een ovenschaal, met de snijkant naar boven.  Doe alle verdere ingrediënten bij elkaar in een platte bak en prak er met een vork een crumble van.
Verdeel deze crumble over de vijgen. Zet ze voor zo’n 15 minuutjes in de oven.

Heerlijk dessert voor 2 personen. Serveer eventueel met wat (kokos)slagroom.
* Je kunt het schilletje ook eten.

Geniet, Mandy
LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie