Vijgen crumble uit de oven

Vijgen. Ze zijn het hele jaar door gedroogd verkrijgbaar. Vers maar een hele korte tijd, en dat is nu. Ze zijn super gezond! Vezelrijk, rijk aan calcium en kalium en werken als medicijn tegen keelpijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel lekker. Ik vond bij de Jamie mijn inspiratie voor dit recept en maakte het Mandy-proof, zoals het in de volksmond tegenwoordig heet, hoe gek ook. 

Toen ik het proefde werd ik direct dolgelukkig en dacht, waar doet me dit toch aan denken? Het duurde even maar ik weet ‘t! Ik denk dat je, wanneer je niet tot de Brabanders behoort, het waarschijnlijk niet kent. Maar ik moest aan de warme vulling van een Udenhoutse broeder denken. Maar als ik op het internet het recept opzoek, zitten daar helemaal geen vijgen in, dus dit was weer eens loze tekst. 

Maar serieus, maak het en geniet ervan, zolang het kan. Oh! Kijk ook even naar de agenda 2016 (KLIK). We gaan allemaal ontzettend leuke nieuwe workshops verzorgen! Ik ben enthousiast. Jij ook?

Ingrediënten:

4 verse vijgen*
20 gr kokosolie, in harde vorm
25 gr amandelmeel
15 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
¼ tl kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vijgen doormidden en leg ze in een ovenschaal, met de snijkant naar boven.  Doe alle verdere ingrediënten bij elkaar in een platte bak en prak er met een vork een crumble van.
Verdeel deze crumble over de vijgen. Zet ze voor zo’n 15 minuutjes in de oven.

Heerlijk dessert voor 2 personen. Serveer eventueel met wat (kokos)slagroom.
* Je kunt het schilletje ook eten.

Geniet, Mandy
LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord