Party Bloemkool

Het is alweer even geleden dat ik deze heerlijke hapjes hebt gepost. Nu brak het moment aan om ze weer eens onder de aandacht te brengen. Dit is de reden: Foodblogevent september 2013

Op het toenmalige feestje al uitgeroepen tot lekkerste hapje (door groot en klein) dus ‘durfde’ ik het wel aan om dit recept in te zenden. 🙂 Wie niet waagt, die niet wint toch? 


—————————————–

16 mensen die bij elkaar komen om bij te kletsen en een hapje met elkaar te eten.
Altijd gezellig, maar wat maak je dan klaar?  Of ik ga voor gemak en maak een goed gevulde salade of ik maak……een hapjes buffet! Fingerfood! Jaaaa, dat gaat ‘m deze keer worden. Aan de slag dus! Ik noem onze keuken altijd the feel good kitchen maar gisteravond na mijn fingerfood-experiment paste: quisine le ravage beter. Maar dat was het waard want het bloemkoolkoekje (wat deze ravage teweeg bracht) mag er wezen! 

Wat een heerlijk hapje! De basis kan op allerlei manieren worden ingezet. Ik heb er nu koekjes van gemaakt maar in een cakeblik wordt het een loaf! Het geheel rul bakken in de pan geeft een pittige bloemkool-‘nasi’ en het spekje eruit zorgt voor (nog steeds) een hele lekkere vegetarische versie met dezelfde mogelijkheden. 🙂 

Bloemkoolhapje1

Ingrediënten (voor circa 25 stuks):

1 bio bloemkool
1 bio kleine prei
125 gr droog gebakken spekjes
125 gr (oude) (geiten)kaas (geraspt) (of edelgistvlokken)
1 teentje knoflook (geperst)
2 el psyllium/vlozaad
2 el hennepzaad
3 biologische vrije uitloop eieren
1 el verse roomkaas (of kokosroom)
1 tl herbamare kruidenzout
1 tl kruidenmix:
Ik heb gebruikt: paprika, nigellazaad (love de kok Nigella by the way, ook al heeft dat hier niks mee te maken), knoflookpoeder, ui, zeezout en peterselie
halve rode peper zonder zaadlijst

Bereiding:

Maak de bloemkool prei, kaas, de spekjes, de rode peper en de knoflook zeer fijn in de keukenmachine. Meng dit in een grote kom door elkaar en voeg het hennepzaad en de kruiden toe.

Meng de vloeibare ingrediënten goed, en roer deze door de droge ingrediënten. Doe er als laatste het psyllium/vlozaad bij en meng alles goed door elkaar.

Maak er 25 balletjes van ter grote van een eetlepel en bak ze in olijfolie of kokosolie in een koekenpan. Duw ze tijdens het bakken een beetje plat met de bolle kant van een lepel. Op tijd keren en af laten koelen op keukenpapier.

Wanneer ze goed zijn afgekoeld kun je ze doormidden snijden (zoals ik gedaan heb) maar dat hoeft natuurlijk niet.

TIP: maak er als dip, een frisse (citroen)mayonaise bij.

bloemkoolhapje2

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord