Pittige bloemkool appel soep (6 kommen)

M’n lief zei: ‘die 2 appels die ik daar heb neergelegd zijn niet meer lekker om zo op te eten, doe jij er maar wat mee’. ‘Niet meer lekker’ betekende in deze, te zacht en te rijp. Een appel moet knapperig zijn wanneer je er in bijt. Ok…normaal gesproken doe ik dan wat kokosolie in een pan en bak de appel met wat kaneel en kardemom. Maar dat is dan weer zo ‘gewoon’. Mijn vader zei: qua koken en recepten moet je ‘buiten de lijntjes blijven kleuren’ want alles is al eens bedacht. Alles is sowieso al eens bedacht maar dat is dan weer een heel ander (diepgaand) onderwerp. Goed, wat had ik verder allemaal nog in huis….een bloemkool.
Zo is deze heerlijke soep ontstaan. Uit het feit dat er 2 appels waren die niet (zo) opgegeten gingen worden, en een bloemkool die wel met ze samen wilde werken. 

bloemkool_appel

Ingrediënten:

1 el kokosolie
1 bloemkool (in roosjes)
2 appels (1 in grove stukken, 1 in fijne stukjes)
1 grote sjalot (in stukjes)
3 tenen knoflook (in stukjes)
1 tl hot curry poeder
½ tl kaneel
50 gr gerookte spekreepjes (optioneel) in plaats van spek kun je ook Keltisch zeezout toevoegen
flinke draai zwarte peper en snuf kurkuma
1 el rauwe honing
1 el geiten- of kokosroom (optioneel)
1 ltr (gistvrije) groentebouillon

Bereiding:

Laat de kokosolie smelten in een pan met dikke bodem.

Bak de spekjes samen met de sjalot in de kokosolie en doe er de hot curry en de kaneel bij. Giet er de bouillon langzaam bij.

Doe er de grove appelstukken met de bloemkoolroosjes in en laat dit zo’n 10 minuten koken. Doe er de laatste 2 minuutjes de knoflook, peper en kurkuma bij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een mooi egaal geheel. Doe er de honing en de room bij en pureer nog een keer. Proef even of het nog wat kruiden kan gebruiken en doe dat er eventueel nog wat bij. Houdt de soep warm.

Doe wat kokosolie in een bakpannetje en bak hierin de kleine stukjes appel met nog wat hot curry en kaneel.

Schep de soep in kommen en garneer met de appelstukjes.

Geniet, Mandy
SV – GV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Heel intrigerend, bloemkool-appelsoep. Aan slappe appels ook geen gebrek hier, en een bloemkool heb ik ook nog liggen. Ik ga het proberen!

  2. Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. 😀

Geef een antwoord