Je moet wat hè, met twee mega rijpe bananen op je fruitschaal. En het pakte nog eens goed uit ook! Het heeft de smaak van smeuïg bananenbrood, maar dan met havermout…en plat. Een heerlijk voedzaam verwenontbijtje voor het hele gezin.
Gebakken havermout, lauwwarm extra lekker! Het past dus ook heel erg prima bij dit winterse weer. Maar een dag later koud, trouwens ook nog steeds een traktatie.
40 gr garneer amandelen
2 hele rijpe bananen (van die bruine)
250 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
2 eieren
75 ml gesmolten kokosolie
75 ml ahornsiroop of yaconsiroop
1/4 tl vanillepoeder
1/4 tl Himalaya zout
1.5 tl kaneelpoeder
150 gr havermout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm (21×21) met bakpapier.
Maal meel van de havermout samen met de kruiden in een keukenmachine.
Mix de eieren samen met de bananen, de gesmolten kokosolie, de siroop en de melk.
Meng de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Schenk dit beslag in de bakvorm, en garneer met de amandelen en wat havermoutvlokken.
Bak de havermout in zo’n 20 tot 25 minuutjes gaar. Laat even afkoelen en snijd in 4 tof 6 gelijke plakken.
Serveer eventueel met verse schijfjes banaan, extra amandelen en siroop.
Geniet, Mandy
GV, LV