Pizza met zalm en brie (4 personen)

Wij eten zelden pizza en het kwam er dan ook maar niet van om er eens eentje te maken die aan onze eisen voldeed. Gisteravond was het dan zover en het resultaat was verbazingwekkend lekker! Het leuke is weer dat je de basis iedere keer opnieuw kunt gebruiken en met de topping eindeloos kunt variëren. De bodem is prima in te vriezen! 

pizza

Ingrediënten:

Voor de bodem:

100 gr amandelmeel
50 gr (geiten) kruidenroomkaas
4 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
snuf Keltisch zeezout

Voor de saus:

1 klein blikje tomatenpuree
1 sjalotje heel fijn gesneden
1 teen geperste knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
50 ml (kokos)room
2 eetl olijfolie
Keltisch zeezout en peper

Voor de topping:

150 gr zalmsnippers
150 gr brie in plakjes (of zachte geitenkaas)
2 trostomaten in plakjes
10 groene olijven doormidden
2 tl kappertjes
zwarte peper
Italiaanse kruiden

Bereiding:

Bodem:

Meng de genoemde ingrediënten met een garde (of staafmixer) door elkaar. Giet in een ronde (siliconen) bakvorm. (24 cm doorsnee). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem 20 minuten. Laat het dan iets afkoelen en keer het om (op een bord) en doe de bodem dan terug in de bakvorm.

Saus & Topping:

Bak de sjalot en de knoflook in de olie licht aan. Voeg de tomatenpuree, kruiden en room toe en warm de saus door. Laat in een schaaltje even wat afkoelen.

Verdeel de saus over de pizzabodem en beleg deze verder met plakjes tomaat, stukjes olijf en kappertjes. Verdeel hier de zalm over en  leg er als laatste de plakjes brie op. Strooi en nog wat Italiaanse kruiden en zwarte peper over.

Bak de pizza in 5 a 8 minuten (tot de brie wat gesmolten is) in een op 180 graden voorverwarmde oven.

pizza1

Geniet, Mandy
GV – SV -KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Hallo Mandy. Hoe lang is de bodem houdbaar in de vriezer? Groet, Kim

  2. Hoi Kim,

    Ik denk toch al snel een maand of 2.

    Groetjes!

Geef een reactie