Stevig Ontbijtbrood voor Wentelteefjes

Een wentelteefje: verloren/gewonnen brood. Deze naam heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud – maar nog niet beschimmeld – brood weer eetbaar te maken. Sneden brood worden geweekt in een mengsel van melk en eieren en vervolgens gebakken. Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar veeleer omdat men het zoete gerecht als een lekkernij beschouwt. (wikipedia-weetje)

Dit stevige glutenvrije ontbijtbrood, is HET ideale brood om wentelteefjes van te maken. Super smakelijk, voedzaam, nostalgisch en heel gezellig op een (Paas) ontbijttafel. Laat het nu net volgend weekend Pasen zijn. Nog een gekookt eitje erbij en je kunt Paas-geluk niet op. Fijne dagen!

Wentelteefje

Ingrediënten:

200 gr amandelmeel
100 gr havermeel (fijngemalen havermout)
100 gr boekweitmeel
250 ml amandelmelk, ongezoet
1 (bio ei (L)
50 gr kokosbloesemsuiker
3 el koek & speculaas kruiden
¼ tl Himalaya zout
¼ tl vanillepoeder (of extract)
2 tl wijnsteenbakpoeder

*Je kunt heel makkelijk zelf havermeel maken, door havermout tot meel te malen in een blender of keukenmachine.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een royale kom.

Mix het ei met een staafmixer door de melk en schenk dit bij de droge ingrediënten.

Meng dit goed door elkaar tot een glad beslagje.

Vet een silconen cakevorm in met wat kokosolie, of leg er een vel bakpapier in.

Vul de cakevorm met het beslag, en druk het goed aan.

Zet de cakevorm voor zo’n 50 minuutjes in de oven.

Haal het brood uit de oven, en laat het goed afkoelen voordat je het snijdt.

Zo maak je er (8) puur en lekker leven wentelteefjes van:

1 ei
150 ml amandelmelk, ongezoet
½ tl kaneel
1 el grasroomboter of ghee
kokosbloesemsuiker als garnering (optioneel)

——–

Klopt met een vork, het ei met de amandelmelk en kaneel los in een diep bord.

Wentel de sneetjes brood door het beslag en laat even weken.

Smelt wat roomboter (of ghee) in een koekenpan, en bak daar de wentelteefjes in.

Serveer met eventueel wat extra kaneel, kokosbloesemsuiker en boter.

Uit een brood haal je zo’n 16-18 plakken. Het is goed per plakje in te vriezen.

Geniet, Mandy
GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord