Poké bowl met soja-mayonaise

Veggies in a bowl klinkt hip, poké bowl nog hipper. Poké ( spreek uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Maar het is wat het is. Een berg groenten (lekker veel vezels voor je darmen) in een kom, met een lekkere dressing. Het kan en mag van alles zijn.

Wij aten er zalm bij. Verse vis in combinatie met zeekraal zorgt voor een jodiumboost. Super belangrijk voor de niet (of veel minder vaak) broodeters.

Gebakken kipstukjes of verse tonijn is ook zalig. Vegetarisch met een eitje? Ook top! Vaak zit er rijst bij, daar heb ik niet voor gekozen.

Ingrediënten:

Ijsbergsla
Spinazie, rauw
Rode bieten, julienne en rauw
sojaboontjes
Taugé, geblancheerd
zeekraal, geblancheerd
Komkommer, in plakjes
Rauwe zalm in blokjes
Sesamzaadjes, garnering

Dressing:
2 el suikervrije mayonaise
1 el tamari sojasaus

Bereiding:

Begin met sla en spinazie. Verdeel hier per soort hoopjes groenten en vis op. Maak er een foto van voor op Instagram. Gooi het daarna in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel opnieuw over twee royale kommen. 😉

Geniet, Mandy
GV, SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie