Poké bowl met soja-mayonaise

Veggies in a bowl klinkt hip, poké bowl nog hipper. Poké ( spreek uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. Maar het is wat het is. Een berg groenten (lekker veel vezels voor je darmen) in een kom, met een lekkere dressing. Het kan en mag van alles zijn.

Wij aten er zalm bij. Verse vis in combinatie met zeekraal zorgt voor een jodiumboost. Super belangrijk voor de niet (of veel minder vaak) broodeters.

Gebakken kipstukjes of verse tonijn is ook zalig. Vegetarisch met een eitje? Ook top! Vaak zit er rijst bij, daar heb ik niet voor gekozen.

Ingrediënten:

Ijsbergsla
Spinazie, rauw
Rode bieten, julienne en rauw
sojaboontjes
Taugé, geblancheerd
zeekraal, geblancheerd
Komkommer, in plakjes
Rauwe zalm in blokjes
Sesamzaadjes, garnering

Dressing:
2 el suikervrije mayonaise
1 el tamari sojasaus

Bereiding:

Begin met sla en spinazie. Verdeel hier per soort hoopjes groenten en vis op. Maak er een foto van voor op Instagram. Gooi het daarna in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel opnieuw over twee royale kommen. 😉

Geniet, Mandy
GV, SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord