Iedereen kent Popeye en weet dat je van spinazie ‘sterk’ wordt. Of dat zo is weet ik niet (zeker) maar dat het veel goede stoffen bevat dan weer wel. Dit geldt alleen wanneer het direct na bereiding wordt gegeten en niet opnieuw wordt opgewarmd. Dat is met deze Quiche geen straf (voor alle gezinsleden).
Ik kreeg een: 9 voor deze schotel van de kidzzz!
Hij ging dan ook tot aan de laatste kruimel op. Snel, gemakkelijk, voedzaam en lekker!
Ingrediënten:
1 pak biologische diepvriesspinazie zonder crème (750 gr)
150 gr Danablu (of andere pittige kaas naar keuze)
3 biologische eieren
150 ml crème fraiche
gemalen oude (geiten)kaas
4 stukjes kabeljauw (kruiden naar keuze en bakken in kokosolie)
Bereiding:
Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
Meng de eieren met de crème fraiche.
Snijd de Danablu in blokjes en doe het er door en zet er nog even de staafmixer op. (Hierna kun je ook noten of je zelfbedachte alternatieven toevoegen: verse paprika, verse kruiden etc.)
Doe daarna ook de uitgelekte spinazie erbij.
Schep de gebakken vis in een ovenschaal. Doe de rest erop. Strooi de gemalen kaas er over en bak de quiche een half uurtje in de oven op 200 graden.
Geniet, Mandy
KA – SV – GV
Rode puntpaprika, wat cherry tomaatjes in plakjes en verse dille toegevoegd.
Lekker, licht gerecht.