Nu de meesten van ons weer aan de slag zijn na een (hopelijk) heerlijke zomervakantie, post ik weer eens een smakelijk nieuw baksel. Deze rustieke hagelslag muffins zijn laag in koolhydraten en voedzaam. Ik gebruik pure hagelslag, maar als je liever pure chocolade met meer dan 70% cacao van je favoriete merk gebruikt, dan kan dat ook. Lekker in stukjes hakken en dat erdoor doen. 2 voor ontbijt met eventueel nog een flinke klodder suikervrije slagroom en je kunt weer een flink aantal uurtjes door. En met zo’n ontbijt begint je dag toch al feestelijk? Als tussendoortje bij de koffie of thee is dit ook een traktatie!
Ingrediënten:
100 gr ongezouten roomboter
250 gr amandelmeel
4 flinke bio eieren
100 gr pure (of melk) chocolade hagelslag van Cereal
3 el Sukrin (of andere suikervervanger)
snufje zout
3 tl kaneelpoeder
2 tl wijnsteenbak poeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak er een grote kom en meng hierin alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Laat de roomboter smelten en mix deze samen met de eieren in een maatbeker tot een schuimig geheel. Doe dit mengsel vervolgens bij de droge ingrediënten en meng ze goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes. Bak ze in zo’n 25 minuutjes mooi bruin en gaar.
Je kunt ze ook invriezen.
TIP: Afhankelijk van je leefstijl kun je ook spelt- of boekweitmeel gebruiken. Dan zijn ze niet meer koolhydraatarm.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA