Kersttoppers!

Ik schreef op Facebook al, dat ik dit jaar wat kerst lekkernijen uit mijn archief op een rijtje zal zetten. Vanaf januari ga ik in mijn nieuwe keuken aan slag, met alle wens-gerechten die jullie aan me door hebben gegeven op FacebookInstagram en per mail. Dankjewel trouwens voor alle leuke, mooie en ontroerende mails die ik van jullie het hele jaar door weer heb mogen ontvangen. Vergeef me als het wat langer duurt voordat ik reageer, maar reageren zal ik! 

Ik heb de afgelopen jaren al behoorlijk wat lekkers verzamelt op deze blog. Weet je wat trouwens leuk is?! Ik ben al zo’n anderhalf jaar (tussen de bedrijven door) samen met de beste schoonzus en Jurgen van MustMedia, heel druk met het bouwen van een nieuwe site. 

De Instagrammers onder jullie, hebben een paar dagen geleden een piepklein previewtje gehad. Oh joh! Ik ben best een beetje trots en gruwelijk blij! Ik hoop het eindresultaat aan jullie te kunnen showen voor het einde van dit jaar. Dan kunnen jullie in de kerstvakantie lekker rondsnuffelen. 

Maar terug naar Kerstmis. Wat zet jij op tafel? Wordt het een Puur en Lekker Leven gourmet met natuurvlees van de Woeste grond? Maak zelf stokbrood en sausjes, en zorg voor voldoende groenten met een lekkere dip. Op Facebook gaf iemand de tip om pannenkoekenbeslag te maken en deze in zo’n pannetje te bakken met wat groenten. Klinkt zalig toch? Je weet dat in ieder stukje tekst de anders gekleurde stukken klikbaar zijn hè? Zo kom je uit bij recepten en aanbieders die ik aanhaal. 

Vorig jaar bestond het Puur en Lekker Leven kerstmenu uit: Kippensoep met fetaZacht gegaarde kabeljauwfilet met pastinaak puree. En na, Warme Kersentrifle

Maar eigenlijk is het met de puur en lekker leefstijl het hele jaar feest! Ik liep namelijk voordat ik deze blog ging schrijven nog even door mijn receptenindex, maar het gros zou niet misstaan op een feestelijk gedekte tafel al zeg ik het zelf.

Kippenragout is ook zo’n klassieker, maar de verrassende zalmrolletjes doen er qua voorgerecht niet voor onder. Het is maar waar je van houdt.

 


Kijk onder het kopje; zoete snacks voor allerlei lekkers bij de koffie/thee. Onze favorieten zijn de Choco-Karamelreepjes en de knapperige Chocolade Haverkoekjes

Ik zou nu nog een hele blog kunnen vullen met wat je allemaal bij het kerstontbijt kunt serveren en wat lekker is als hartig tussendoortje. Maar kijk gerust zelf naar alle lekkernijen die puur en lekker zijn. En wil je de keuze nog wat uitbreiden? Dan is het misschien leuk om mijn kookboek aan de kerstman te vragen. Daarin vind je nog ruim 40 extra recepten!

 

 

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Ziet er weer super gaaf uit. Je kan er weer trots op zijn!!
    Je enthousiasme straalt er weer helemaal vanaf. En dat stimuleert zo.
    Heel veel succes!!

Geef een antwoord