Salade met passie

Zomerhitte, heerlijk! Niet met je hoofd boven de warme pannen, geen oven voorverwarmen maar lekker buiten eten. Een uitstekend moment voor een rauwe, lichte en verfrissende salade met een exotisch tintje, boordevol kalium, vitamine C en goede vetten. We doen ons best om een paar keer per week vegetarisch te eten. En deze salade voldoet aan alle genoemde wensen. Passievruchten, watermeloen mmmm…wuivende palmen, ruisende golven….Ok, niet afdwalen nu….salade it is!

watermeloen1

Ingrediënten voor 4 porties:

¼ watermeloen
2 passievruchten
1 avocado
400 gr ijsbergsla
1 sjalotje (gesnipperd)
1 tl scherpe mosterd
2 el olijfolie
1 el gepeld hennepzaad
3 el pijnboompitten (even gebrand in de pan)
2 el (verse) bieslook
½ bakje (schapen)fetakaas
Scheutje balsamico azijn
peper & Keltisch zout

Bereiding:

Was de sla en snijd deze grof.

Snijd de avocado en de watermeloen in blokjes.

Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de avocado met het hennepzaad voorzichtig door de sla.

Snijd de passievruchten open en schep deze leeg in een schaaltje. Doe er de balsamico, olijfolie, mosterd en wat peper bij en meng dit goed. Schep deze dressing door de salade.

Verdeel over 4 borden en schep er dan watermeloen en pijnboompitten bovenop. hak de fetakaas grof en verdeel over de borden. Nog een draai peper erover en eventueel wat Keltisch zeezout naar smaak.

watermeloen2

Direct serveren.

Geniet, Mandy
GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord