Salade met passie

Zomerhitte, heerlijk! Niet met je hoofd boven de warme pannen, geen oven voorverwarmen maar lekker buiten eten. Een uitstekend moment voor een rauwe, lichte en verfrissende salade met een exotisch tintje, boordevol kalium, vitamine C en goede vetten. We doen ons best om een paar keer per week vegetarisch te eten. En deze salade voldoet aan alle genoemde wensen. Passievruchten, watermeloen mmmm…wuivende palmen, ruisende golven….Ok, niet afdwalen nu….salade it is!

watermeloen1

Ingrediënten voor 4 porties:

¼ watermeloen
2 passievruchten
1 avocado
400 gr ijsbergsla
1 sjalotje (gesnipperd)
1 tl scherpe mosterd
2 el olijfolie
1 el gepeld hennepzaad
3 el pijnboompitten (even gebrand in de pan)
2 el (verse) bieslook
½ bakje (schapen)fetakaas
Scheutje balsamico azijn
peper & Keltisch zout

Bereiding:

Was de sla en snijd deze grof.

Snijd de avocado en de watermeloen in blokjes.

Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de avocado met het hennepzaad voorzichtig door de sla.

Snijd de passievruchten open en schep deze leeg in een schaaltje. Doe er de balsamico, olijfolie, mosterd en wat peper bij en meng dit goed. Schep deze dressing door de salade.

Verdeel over 4 borden en schep er dan watermeloen en pijnboompitten bovenop. hak de fetakaas grof en verdeel over de borden. Nog een draai peper erover en eventueel wat Keltisch zeezout naar smaak.

watermeloen2

Direct serveren.

Geniet, Mandy
GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie