Sinterklaas Muffins (10)

He fijn, hij is er snel weer. De man met de witte baard…die ene die volgens traditie toch steeds ons landje weer weet te vinden. Gelukkig trekt ie zich niks aan van de media, want anders zou je er toch spontaan de brui aangeven, niet dan? Ik denk dat hij geen TV kijkt en z’n social media laat verzorgen door derden. Verstandig. Anders waren we mooi allemaal de klos denk ik zomaar. Toch lullig als je schoen daar maar doelloos staat te staan, en je in de ochtend je verlepte wortel weer vindt. 
 
Ik ben dus blij dat hij ‘gewoon’ ieder jaar weer de lange boottocht maakt, en dat we in onze pyjama’s met warme chocolademelk en Sinterklaas muffins, kunnen kijken naar de intocht. 
Al weet je het van tevoren nooit zeker of hij het allemaal gaat redden, als je het Sinterklaas journaal moet geloven. Maar goed, het woord journaal zegt in deze denk ik al genoeg. 😉 
Veel plezier zaterdag. Zet de aankomende weken vooral massaal je schoen, en ik wens jullie allemaal alvast een heerlijk avondje toe.
DSC00774
Ingrediënten voor 10 stuks:
200 gram amandelmeel
¼ tl Keltisch zeezout
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
50 gram kokossuiker  (of een andere zoeting naar keuze)
3 flinke eieren
60 ml kokosolie, gesmolten
1 tl amandelextract (optioneel)
halve amandelen (decoratie)
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
Mix in een maatbeker de eieren met de kokosolie en amandelextract schuimig.
Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Gebruik twee eetlepels om beetjes beslag in papieren of siliconen muffinvormpjes (even invetten met kokosolie) te laten lopen. Decoreer iedere muffin met 3 halve amandelen.
Bak in ongeveer 15-20 minuutjes mooi bruin en gaar.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV  
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Wat een leuk recept. Ga ik zeker proberen. Bedankt!

Geef een antwoord