Snelle bietensalade

Rode bieten. Ze zijn licht zoet, bevatten lekker veel vezeltjes, en zijn koud en warm lekker. Bietjes zijn heel hoog in voedingswaarde en juist heel laag in calorieën. Groenten in het algemeen bevatten niet veel calorieën maar bevatten daarentegen wel veel vitaminen en mineralen. Rode biet bevat veel ijzer en werkt hierdoor tegen vermoeidheid en bloedarmoede. Een glaasje bietensap uit de slowjuicer in de ochtend brengt je ijzer snel op peil. Eet er dagelijks wat gedroogde (ongezwavelde) abrikozen bij en je rode bloedcellen maken helemaal een vreugdedansje! Dit is zeker aan te raden voor vrouwen, vegetariërs en veganisten.

Sommige groenten (zoals bietjes en peulvruchten) bevatten eiwitten. Door deze eiwitten ben je na het eten van deze salade dan ook lekker lang verzadigd. Houd je van haring? Dan kun je deze basissalade eens pimpen met stukjes verse haring. Ook lekker als bijgerecht bij een barbecue.

Ingrediënten voor 2 porties:

500 gr gekookte bio bietjes
1 zoete appel
1 rode ui
2 middelgrote augurken
2 el suikervrije mayonaise
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snijd alle ingredienten mooi klein en doe ze bij elkaar in een mooie kom of schaal. Schep de mayonaise erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Et voilà.

Geniet, Mandy
GV, SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie