Toetje als ontbijt

Persoonlijk ben ik niet de doorgewinterde Hollandse-brood-met-kaas-eter. Ik voel me er niet goed bij. Brood maakt me moe en hongerig en dat zijn 2 dingen waar ik  niet van houd. Wel houd ik erg van toetjes!
Zou het niet fijn zijn als je de dag zou kunnen beginnen met het eten van een toetje? Ik heb goed nieuws….dat kan! Voor dit ontbijt zou het fijn zijn als iemand je het ultieme cadeau (voor mij dan) zou geven: ‘your own personal goat’. Een schaap mag natuurlijk ook. Als dit ‘m nu niet gaat worden zoek dan een bio-boer bij je in de buurt. 

De meningen zijn verdeeld over zuivel; of dit wel of niet goed voor je zou zijn.
Wanneer je de (h)eerlijke versie gebruikt – Geiten- of schapenyoghurt van de biologische boer- de versie die van nature meer onverzadigde vetten en omega-3 vetzuren bevat, ben je naar mijn mening goed bezig. Verder bevat het Calcium, vitamine A, B6, B12 en D, eiwit, fosfor en mineralen.

Een van mijn favoriete ontbijt-toetjes is yoghurt met superfoods. (Bij de links vind je meer informatie over alle genoemde superfood ingrediënten). Dit eet ik niet iedere dag omdat variatie in mijn beleving het ‘toverwoord’ is voor je lichaam.
ontbijt1

ontbijt2

 

Ingrediënten:
100 ml yoghurt naar keuze (ik vind schapenyoghurt zelf erg lekker)
1 afgestreken maatschepje acia(bes) poeder
1 afgestreken maatschepje Bijenpollen poeder
½ tl mesquite poeder
1 tl rauwe cacaonibs
scheut kaneel
snufje cayennepeper
stevia (eventueel)

Bereiding:Meng alle ingrediënten door elkaar. Zelf moet ik altijd een beetje aan India denken door alle natuurlijke kleuren. Wanneer het gemengd is kleurt de acai je ontbijt roze, wat een feest! 😉

Geniet, Mandy 

 Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie