Toetje als ontbijt

Persoonlijk ben ik niet de doorgewinterde Hollandse-brood-met-kaas-eter. Ik voel me er niet goed bij. Brood maakt me moe en hongerig en dat zijn 2 dingen waar ik  niet van houd. Wel houd ik erg van toetjes!
Zou het niet fijn zijn als je de dag zou kunnen beginnen met het eten van een toetje? Ik heb goed nieuws….dat kan! Voor dit ontbijt zou het fijn zijn als iemand je het ultieme cadeau (voor mij dan) zou geven: ‘your own personal goat’. Een schaap mag natuurlijk ook. Als dit ‘m nu niet gaat worden zoek dan een bio-boer bij je in de buurt. 

De meningen zijn verdeeld over zuivel; of dit wel of niet goed voor je zou zijn.
Wanneer je de (h)eerlijke versie gebruikt – Geiten- of schapenyoghurt van de biologische boer- de versie die van nature meer onverzadigde vetten en omega-3 vetzuren bevat, ben je naar mijn mening goed bezig. Verder bevat het Calcium, vitamine A, B6, B12 en D, eiwit, fosfor en mineralen.

Een van mijn favoriete ontbijt-toetjes is yoghurt met superfoods. (Bij de links vind je meer informatie over alle genoemde superfood ingrediënten). Dit eet ik niet iedere dag omdat variatie in mijn beleving het ‘toverwoord’ is voor je lichaam.
ontbijt1

ontbijt2

 

Ingrediënten:
100 ml yoghurt naar keuze (ik vind schapenyoghurt zelf erg lekker)
1 afgestreken maatschepje acia(bes) poeder
1 afgestreken maatschepje Bijenpollen poeder
½ tl mesquite poeder
1 tl rauwe cacaonibs
scheut kaneel
snufje cayennepeper
stevia (eventueel)

Bereiding:Meng alle ingrediënten door elkaar. Zelf moet ik altijd een beetje aan India denken door alle natuurlijke kleuren. Wanneer het gemengd is kleurt de acai je ontbijt roze, wat een feest! 😉

Geniet, Mandy 

 Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord