Tomaten met kruidencrumble

Hallo januari! Hallo hardloopschoenen, sportschoolabonnement, sapkuurtje, opleiding en meditatiecursus! Grapje. Ik ben niet meer van het rigoureus omgooien, wel nog steeds van het uit enthousiasme impulsieve…(working on it).

Ik ben wel nog altijd blij dat ik in 2010 rigoureus te werk ben gegaan en (met enige trots) mag zeggen dat m’n 50 overtollige kilo’s er nog steeds af zijn, door puur en lekker te leven. Hoe tof is dat! Dus qua eten ga ik heerlijk niks veranderen. 

Ik heb wel een wat-wil-ik-en-ga-ik-graag-in-2016-doen-lijstje gemaakt. Maar dat is vooral gericht op wat mij gelukkig maakt en niet op wat ik denk te moeten. Ik zeg vaak: wanneer we iets moeten, willen we het niet. En wanneer we iets niet (meer) mogen, willen we het juist. Vreemde wezens, mensen. Ik wil dus gewoon een paar leuke dingen doen. Wat dan? Nou, heb je even? 😉

1. Een puur en lekker leven catering verzorgen. Wat hier leuk aan is, is dat dit (met dank aan een enthousiaste volger en workshopbezoeker) al vaststaat. Door deze opdracht heb ik binnenkort een gesprek met een super chef die mij gaat leren te organiseren. Cadeautje toch? Uiteraard lezen jullie hier tegen die tijd hoe dat is gegaan.

2. Fermenteren en kiemen. Dat heb ik beiden zelf nog nooit gedaan. Dus wie leuke workshops kent..let me know!

3. Buiten de deur ontbijten. Schijnt ook een nieuwe upcoming trend te worden. Daarvoor staat het niet op m’n lijstje trouwens.

4. Ik kreeg van de kerstman een Crockpot (slowcooker) daar ga ik een band mee opbouwen.

5. Vis en vlees roken. Weer zoiets wat ikzelf nog niet heb gedaan…lijkt me leuk (en lekker!)

6. Een column schrijven voor een culinair magazine. Ook leuk, want dat ga ik vanaf nu doen. Ik ga schrijven voor 073Culinair.  Ik ga trouwens ook m’n eerste lezing ever geven. Gruwelijk spannend vind ik dat soort dingen.

Voorafgaand aan lezingen en workshops gaat, die met die rode hoorntjes op m’n rechterschouder, altijd schreeuwen dat ik niks weet, niks te melden heb en niks kan. Ik ga d’r vanuit dat velen van jullie dit herkennen. Ik hou van gedeelde smart.

Maar ja…het gebeurt allemaal buiten je comfortzone heb ik me laten vertellen. 😉

7. Een tweede kookboek uitbrengen. Daar zijn we natuurlijk (stiekem) al volop mee bezig en dat wordt me toch gaaaaaf! Meer kan er nog niet over vertellen. Na de zomer zal de boeklancering plaatsvinden. Ja, ik houd jullie met liefde op de hoogte.

8. Heel gek misschien dit punt, na de lange rij hieraan voorafgaand. Maar ik ga bewuster werken. Lees: iets minder. De workshop agenda staat gepland en is zoals ie is. Dit jaar gaan we geen besloten groepen op andere data ontvangen. Niet dat ik dat niet wil. Maar gezondheid staat voorop. Gewoon iets vaker stilstaan en niet doen, nadenken en stil zijn.

9. Meer buiten zijn. Aan huis werken is fantastisch, maar hierdoor schiet een frisse neus halen er nog weleens bij in.

10. Gewoon lekker blijven bloggen en experimenteren in m’n keuken en jullie (hopelijk) blijven verrassen met pure en lekkere recepten. Daar begin ik dan maar gelijk mee.

Ik start het jaar met een weekje (zoveel mogelijk) vegetarisch eten. Daar sluit dit heerlijke en makkelijke bijgerecht leuk bij aan. Tomaten uit de oven met een kruidencrumble.

Tomaten met kruiden


Ingrediënten voor 2 personen:

4 grote vleestomaten
3 el amandelmeel
1 el kruidenboter (+ wat extra voor het invetten)
1 sjalot
1 tl gedroogde basilicum
1 teen knoflook
Himalaya zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met kruidenboter of kokosolie.

Snijd de sjalot heel fijn. Doe het amandelmeel in een lage bak en prak hier met de vork de eetlepel kruidenboter doorheen tot er een crumble ontstaat. Roer er voorzichtig de sjalot en basilicum door en pers er de teen knoflook bovenuit. Voeg een mespuntje zout en een draai peper toe en roer nog eens door.

Verdeel de crumble over de snijkanten van de tomaten en zet ze  naast elkaar in een ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de tomaten zo’n 20 minuutjes in de oven. Verwijder het folie en laat ze nog zo’n 10 minuutjes in de oven staan.

Ook lekker met kibbeling of bij deze kipschnitzel. Een (extra) salade erbij is altijd een goed idee.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord