Granola Bites

Afgelopen vrijdag ging ik me voorbereiden op de Ontbijt & Lunch workshop. Ik doe dan boodschappen op de biologische markt in Den Bosch, en schiet de Ekoplaza binnen. Toen ik thuis kwam dacht ik….hmmmm wat voor lekkers ga ik maken voor deze groep. 

Ik zorg altijd dat er bij binnenkomst wat lekkers klaarstaat, voor bij de thee en koffie. Ik had hier van tevoren (heel gek) nog niet over nagedacht. Dan moet je werken met dat wat in huis is. Zo ontstonden deze granola bites. 

Granola Bites

Na alle oe’s en aa’s van de bezoekers, en zelfs de vraag of ze er wat van mee naar huis mochten nemen dacht ik….delen maar met heel Nederland! Nou ja…met jullie die dit lezen dan. 😉 

Ik heb altijd de blauwe granola repen van Aldi in huis. Laag in koolhydraten, geen onnodige ingrediënten en lekker makkelijk mee te nemen. Ideaal om (voor ontbijt) in je yoghurt te kruimelen en meer dan lekker met een flinke link homemade crunchy chocoladepasta erop. Helemaal Mandy-proof. 

Ik vind het ook een bijzonder knap hapje. Het steelt vast de show op een feestje

Van zichzelf zijn deze repen wat fantasieloos, maar ik dacht dat het als basis een mooi uitgangspunt moest kunnen zijn. En zo ging het. Uit 4 repen kwamen 24 granola bites. Geen koekje, geen bonbon, geen chocolaatje maar alles 3 in 1 en heeeel lekker! 

De gepofte quinoa maakt het af. Deze koop je gewoon bij Jumbo of AH. Zo, dan heb ik weer geen keten voorgetrokken. 

Granola Bites 2

Ingrediënten:

4 granola repen (blauw doosje)
3 el gepofte quinoa
2 el kokosrasp
2 el dadelstroop 
1 el amandelpasta (of andere notenpasta)
2 el kokosolie, gesmolten
100 gr pure chocolade (70% cacao of meer)
2 el gehakte gojibessen
1 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)

Bereiding:

Maal de granola repen fijn in een keukenmachine. Meng hier de gepofte quinoa doorheen.
Hak de gojibbessen met een scherp mes fijn, en meng deze door de kokosrasp. Zet opzij.

Smelt de chocolade au bain marie en roer hier goed de dadelstroop, kokosolie en amandelpasta doorheen. Schenk dit bij de granola-quinoa mix en meng goed door elkaar. Druk dit in een met bakpapier bekleedde, niet te grote, vierkante vorm en strooi hier de gojibessen met kokosrasp overheen.

Garneer eventueel met de theelepel kokosbloesemsuiker. Druk alles aan met de bolle kant van een lepel.

Zet het nu voor een uurtje in de koelkast. Daarna kun je het in 24 stukjes snijden.

Geniet, Mandy
GV – LV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord