Vruchtenijsjes

Ik ben opgegroeid in een piepklein dorpje met ik schat (in die tijd) zo’n 1000 inwoners. De sociale controle die er in zulke plaatsjes is, heb ik in mijn geheugen als prettig opgeslagen. Het betekende vooral in veiligheid opgroeien. Wanneer je bijvoorbeeld een dagje niet huppelend op je vaste tijd naar school ging, belde er een dorpsgenoot op om te vragen of je ziek was. Wanneer je moeder plotseling even weg moest, hield de overbuurvrouw wel even een oogje in het zeil, enzovoorts. 

Nu hadden wij ook iets ‘speciaals’ in dat dorp, zomaar een paar weken per jaar. In de weken dat de zon scheen en je niet perse om zeven uur op bed hoefde te liggen, zomervakantie! Op die warme avonden na het douchen en het aantrekken van je pyjama, begon het wachten op het metalen belletje van….de ijscoman! (Dat die man het dorpje überhaupt gevonden heeft).

Heeeeel af en toe mocht ik wachten op die man met zijn witte, blinkende bus met het raampje aan de zijkant. 

Mijn moeder vertelde dat wanneer ik het belletje hoorde begon te roepen: ‘papa, de ijscoman, de ijscoman!’ en dan zei hij: ‘nou vooruit 1 keertje dan’. Ik ging dat niet mee halen maar dat hoefde ook niet, mijn vader koos altijd het aller-lekkerste ijsje uit.

In ons huidige dorp hoor ik geen belletje op warme avonden maar heb ik heeeeel af en toe nog wel eens zin in een ijsje. Tegenwoordig maak ik dat het liefst zelf, zonder geraffineerde suiker en zuivel, maar wel echt ijs. IJs waar ik samen (nu) met m’n lief en vader en moeder net zo van geniet….als vroeger. (het metalen belletje verzin ik er wel bij) 😉

ijsje
Vruchtenijsjes (6 stuks)
Ingrediënten:
1 blikje kokosmelk
150 gr verse, rijpe ananas
hand blauwe bessen (bevroren of vers)
hand rode bessen (bevroren of vers)
½ tl vanille extract.
½ tl citroensap
8 druppels stevia of 1 tl honing (optioneel)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker. Maak er met de staafmixer een egale massa van. Verdeel dit over 6 ijsvormpjes. Ik hield een beetje over en heb dat opgedronken, vervelend ;-).

Zet dit tenminste 4 uur in de vriezer.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord