Warme Appeltaart Smoothie

Morgen is het alweer de derde maandag van het nieuwe jaar. Deze heeft de stempel: Blue Monday gekregen. Blue staat in dit geval voor de Engelse stemming ‘i’m feeling blue’. Ik voel me depri/bedroefd/ongelukkig.

Blue Monday oftewel deprimaandag, is volgens Cliff Arnall een wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Waarom? Mensen beseffen dat hun goede voornemens (weer) niet gelukt zijn en oh hemel, wat lijken de vakanties nog ver weg.

Uit een ander onderzoek blijkt dat ‘wij Brabanders’ bovengemiddeld gelukkig zijn. Dat komt natuurlijk onder andere omdat wij WEL iets hebben om naar uit te kijken in de nabije toekomst. Carnaval! Dit feest barst over minder dan een maand los, en hier onder de rivieren houden ze daarvan. Wat dat betreft ben ik in de verkeerde provincie geboren denk ik. šŸ˜‰

Maar goed, terug naar morgen. Hoe gaat het met jou? Nog steeds lekker bezig met het realiseren van de beste versie van jezelf?

Ik hoorde laatst Lenette van Dongen (wat een heerlijk mens vind ik dat) zeggen: ‘waarom 100% ervoor gaan, als je met 80% ook al beduidend beter bezig bent, en toch nog lief voor jezelf’. Dat vond ik mooi, en realistisch.

Dus voor 100% aan de slag gegaan met je goede voornemens op 1 januari, en is daar nu nog 80% van over? Ik vind het iets om te vieren. Morgen.

Ik ga de dag in ieder geval heerlijk starten met deze warme appeltaart smoothie, en drink deze met een glimlach. Glimlachen zorgt voor een lagere hartslag, geeft minder stress en maakt gelukkig(er). Wat een Happy Monday gaat het zijn!

Ingrediƫnten voor 1 smoothie:

250 ml havermelk
2 el havermout
halve tl koekkruiden
1 appel

Snijd de appel in stukken (houd een klein stukje apart), en doe deze samen met de andere ingrediƫnten in de keukenmachine. Mix tot een egale smoothie. Maak warm in een pannetje. Hierdoor bindt de smoothie wat in. Snijd ondertussen het overgebleven stukje appel in blokjes.

Schenk de smoothie in een glas of beker, en garneer met de appelstukjes.

Geniet, Mandy
SV, GV, LV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord