Weerstandverhogend soepje

Herfst…prachtig al die kleuren in de natuur. Heerlijk die wind door je haren en al die groene geuren en die….loopneus! Loopneus?! Nu is het niet zo dat je weerstand lager is in de herfst maar deze heeft het wel wat zwaarder te verduren. 

Zelfgemaakte bottenbouillon helpt de weerstand te verhogen en doet nog zoveel meer mooie dingen voor je lichaam, dat het echt het proberen waard is. Ik maak het altijd op de manier van Leonie van Leo goes paleo.

De onderstaande maaltijdsoep heeft deze krachtbouillon als basis, die ik vrijwel altijd op voorraad heb. Ik heb voorgekookte quinoa van NatureCrops gebruikt als toevoeging om deze soep tot een volwaardige maaltijd om te toveren en het voor je lichaam helemaal een feest te maken!

Ingrediënten voor 2 flinke (maaltijd)porties:

1 ltr bottenbouillon
250 gr (of meer) bio soepgroenten
60 gr voorgekookte quinoa
100 gr uitgebakken bio spekreepjes (optioneel)
1 gistvrij (groenten) bouillonblokje
zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de bouillon.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpannetje krokant en schep deze op wat keukenpapier zodat ze kunnen ‘drogen’.

Wanneer de bouillon licht kookt kan het bouillonblokje, de groenten en de quinoa erbij. Laat dit zo’n 10 minuutjes zachtjes koken. De quinoa gaat een gedeelte van de soep opnemen waardoor deze wat dikker/gevulder wordt.

Verdeel over 2 grote soepkommen. Schep in iedere kom 50 gram gebakken spekjes en draai er wat peper over.

Lekker op ieder gewenst (eet)moment van de dag.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Hi Mandy, een vraag: is de soep niet oranje door de quinoa?
    Verrassend om dat in de soep te doen!

  2. Floor, als ik jou toch niet had 😉
    Bedankt voor je alertheid.

Geef een antwoord