Weerstandverhogend soepje

Herfst…prachtig al die kleuren in de natuur. Heerlijk die wind door je haren en al die groene geuren en die….loopneus! Loopneus?! Nu is het niet zo dat je weerstand lager is in de herfst maar deze heeft het wel wat zwaarder te verduren. 

Zelfgemaakte bottenbouillon helpt de weerstand te verhogen en doet nog zoveel meer mooie dingen voor je lichaam, dat het echt het proberen waard is. Ik maak het altijd op de manier van Leonie van Leo goes paleo.

De onderstaande maaltijdsoep heeft deze krachtbouillon als basis, die ik vrijwel altijd op voorraad heb. Ik heb voorgekookte quinoa van NatureCrops gebruikt als toevoeging om deze soep tot een volwaardige maaltijd om te toveren en het voor je lichaam helemaal een feest te maken!

Ingrediënten voor 2 flinke (maaltijd)porties:

1 ltr bottenbouillon
250 gr (of meer) bio soepgroenten
60 gr voorgekookte quinoa
100 gr uitgebakken bio spekreepjes (optioneel)
1 gistvrij (groenten) bouillonblokje
zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de bouillon.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpannetje krokant en schep deze op wat keukenpapier zodat ze kunnen ‘drogen’.

Wanneer de bouillon licht kookt kan het bouillonblokje, de groenten en de quinoa erbij. Laat dit zo’n 10 minuutjes zachtjes koken. De quinoa gaat een gedeelte van de soep opnemen waardoor deze wat dikker/gevulder wordt.

Verdeel over 2 grote soepkommen. Schep in iedere kom 50 gram gebakken spekjes en draai er wat peper over.

Lekker op ieder gewenst (eet)moment van de dag.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

2 reacties

  1. Hi Mandy, een vraag: is de soep niet oranje door de quinoa?
    Verrassend om dat in de soep te doen!

  2. Floor, als ik jou toch niet had 😉
    Bedankt voor je alertheid.

Geef een reactie