Op sommige dagen heb ik ‘geen tijd’ om te koken. Toch vind ik het (ook op die dagen) belangrijk om wel iets voedzaams en gezonds te eten. Ik drink dan een groene smoothie als maaltijd. Best wennen in het begin maar nu super lekker.
Heb je dan daarna niet snel weer honger? Uhm…..soms, ligt er een beetje aan wat ik erin doe. Wanneer er wat kokosolie en/of chiazaad in gaat, vult het prima voor langere tijd.
Ik vind het (wederom) leuk om te maken omdat je eindeloos kunt variëren. Een groene smoothie bestaat uit bladgroente, fruit en (kokos)water. Je kunt deze ‘basis’ aanvullen met wat superfoods om er een volwaardige maaltijd van te maken. Je lichaam krijgt zo een lading goed opneembare voedingsstoffen binnen. En zo’n smoothie is just a blend away! 😉 Oja! Vergeet niet te kauwen op je smoothie ook al lijkt dat niet nodig. Je speeksel bevat namelijk een spijsverteringenzym wat direct je vertering goed op gang brengt.
Groene smoothie: kiwi-abrikoos (2 personen)
Ingrediënten:
2 abrikozen
1 kiwi
1 rijpe banaan
1 tl chiazaad
2 tot 3 flinke handen andijvie
aanvullen met (kokos)water
Bereiding:
Fruit in stukken snijden en alles (ook de verdere ingrediënten) bij elkaar in de blender stoppen. Op vol vermogen laten draaien totdat het een mooie egale drank is.
In een mooi glas gieten. Het liefst direct opdrinken. Maximaal een dag bewaren in de koelkast.
Geniet, Mandy
GV – LV – SV