Groene smoothie kiwi – abrikoos

Op sommige dagen heb ik ‘geen tijd’ om te koken. Toch vind ik het (ook op die dagen) belangrijk om wel iets voedzaams en gezonds te eten. Ik drink dan een groene smoothie als maaltijd. Best wennen in het begin maar nu super lekker. 

Heb je dan daarna niet snel weer honger? Uhm…..soms, ligt er een beetje aan wat ik erin doe. Wanneer er wat kokosolie en/of chiazaad in gaat, vult het prima voor langere tijd. 

Ik vind het (wederom) leuk om te maken omdat je eindeloos kunt variëren. Een groene smoothie bestaat uit bladgroente, fruit en (kokos)water. Je kunt deze ‘basis’ aanvullen met wat superfoods om er een volwaardige maaltijd van te maken. Je lichaam krijgt zo een lading goed opneembare voedingsstoffen binnen. En zo’n smoothie is just a blend away! 😉 Oja! Vergeet niet te kauwen op je smoothie ook al lijkt dat niet nodig. Je speeksel bevat namelijk een spijsverteringenzym wat direct je vertering goed op gang brengt.

Groene smoothie: kiwi-abrikoos (2 personen)

smoothie1

Ingrediënten:

2 abrikozen
1 kiwi
1 rijpe banaan
1 tl chiazaad
2 tot 3 flinke handen andijvie
aanvullen met (kokos)water

Bereiding:

Fruit in stukken snijden en alles (ook de verdere ingrediënten) bij elkaar in de blender stoppen. Op vol vermogen laten draaien totdat het een mooie egale drank is.

In een mooi glas gieten. Het liefst direct opdrinken. Maximaal een dag bewaren in de koelkast.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie