Groene smoothie kiwi – abrikoos

Op sommige dagen heb ik ‘geen tijd’ om te koken. Toch vind ik het (ook op die dagen) belangrijk om wel iets voedzaams en gezonds te eten. Ik drink dan een groene smoothie als maaltijd. Best wennen in het begin maar nu super lekker. 

Heb je dan daarna niet snel weer honger? Uhm…..soms, ligt er een beetje aan wat ik erin doe. Wanneer er wat kokosolie en/of chiazaad in gaat, vult het prima voor langere tijd. 

Ik vind het (wederom) leuk om te maken omdat je eindeloos kunt variëren. Een groene smoothie bestaat uit bladgroente, fruit en (kokos)water. Je kunt deze ‘basis’ aanvullen met wat superfoods om er een volwaardige maaltijd van te maken. Je lichaam krijgt zo een lading goed opneembare voedingsstoffen binnen. En zo’n smoothie is just a blend away! 😉 Oja! Vergeet niet te kauwen op je smoothie ook al lijkt dat niet nodig. Je speeksel bevat namelijk een spijsverteringenzym wat direct je vertering goed op gang brengt.

Groene smoothie: kiwi-abrikoos (2 personen)

smoothie1

Ingrediënten:

2 abrikozen
1 kiwi
1 rijpe banaan
1 tl chiazaad
2 tot 3 flinke handen andijvie
aanvullen met (kokos)water

Bereiding:

Fruit in stukken snijden en alles (ook de verdere ingrediënten) bij elkaar in de blender stoppen. Op vol vermogen laten draaien totdat het een mooie egale drank is.

In een mooi glas gieten. Het liefst direct opdrinken. Maximaal een dag bewaren in de koelkast.

Geniet, Mandy
GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord