Brugge: Historische Chocolade Stad

Ik ben verliefd op de Belgische stad, Brugge. Als je verliefd bent wil je dat van de daken schreeuwen! Vandaar dat ik er toch even een blogje aan wijd. We (mijn lief en ik) reden naar Brugge in de stromende regen. Dat is natuurlijk altijd wat minder, maar het mocht de pret niet drukken. Hoe verder we de grens over waren, hoe lichter de lucht werd. Nadat we onze auto in Brugge in de parkeergarage ‘Pandreitje’ hadden geparkeerd, kwam de zon erdoor. (Hoera!)

Wat een prachtige panden en pleinen! Er zit een hele grote Dille & Kamille. In deze winkel verkopen ze werkelijk alles in het thema: keuken. Kiemplantjes, kookboeken, keukentextiel, handzeep, talloos ‘gereedschap’ voor de (huis)kok en nog veel meer. Ik was dus in het paradijs beland! In Nederland zitten ook filialen weet ik inmiddels. Mocht je er nog nooit eentje bezocht hebben, dan raad ik aan dit eens te doen, leuk!

Naast de D&L zit een van de vele chocolatiers die de stad kent. Deze had levensgrote Barbapapa’s van chocolade in de etalage staan. (‘Levensgroot’ is voor een Barbapapa misschien niet helemaal het juiste woord, maar je begrijpt vast wat ik bedoel). Nadat ik een tijdje met m’n neus tegen de etalage aangedrukt had gestaan, leek ons naar binnen gaan NOG leuker! Nu leek half Brugge dit een goed plan te vinden. We kregen hierdoor wel net iets meer tijd om de aller-lekkerste bonbon ‘ever’ uit te zoeken en onszelf hier later bij de koffie op te trakteren. Na een vriendelijk “Saluukes’ van de verkoopster en onze ‘schatten’ opgeborgen in een mooi tasje, konden we verder op verkenning.

De stad kent veel leuke winkelstraten vol met winkels en winkeltjes waar veel souvenirs en handgemaakt kant wordt verkocht. Naast wat kleding en schoenenwinkels vind je er vooral winkels met snoep, koek, chocolade en nog meer chocolade. 

We dronken koffie bij Brazila, het beste koffiehuis(je) van Brugge. Als je van koffie houdt, wederom een aanrader! Tip 1: eet en drink niet aan de grote markt (of je moet een hele dikke portemonnee hebben, want het is er wel leuk zitten). In de zijstraten zitten ook veel leuke ‘tentjes’ waar je goed en (redelijk) voordelig een hapje kunt eten. Tip 2: neem contant geld mee. Bij de meeste koffiehuizen en restaurants kun je niet pinnen.

In de wat minder aantrekkelijke straatjes vind je leuke brocante en antiekwinkeltjes. We houden van oude spulletjes met een verhaal en vinden het dan ook leuk om in dit soort winkels rond te ‘snuffelen’. Top dag!

Toe aan een dagje ontspanning? Je rijdt er in zo’n 2 uurtjes naar toe.

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord