De ervaring van het sapvasten

We kozen deze keer voor een sapvastenpakketvan LunaeTerra (KLIK). Ik ga niet zo snel voor kant en klaar. Maar dit is echt een prima keuze! 

Je hoort een dag of 3 van tevoren de voorbereiding in te gaan voor het sapvasten.
uhm…ja…ik was jarig en had veel leuke socialigheidjes, dus dat ging ‘m niet worden. Ik kan beter zeggen dat ik het er nog van genomen heb. 😉

De ervaring van het sapvasten 1                                                                                                  Lunaeterra Pakket

Maandag zijn we samen gestart met het onderstaande:

Water met het sap van een halve bio citroen en een stuk verse gember

1 tl kokosmeel + 1 tl goede olijfolie in de 2 groentesapjes voor de extra vezels en ter ondersteuning van de galblaas

3 spirulina (voor ieder sapje 1) om het ontgiften te helpen

1 magnesium voor het slapen gaan

1 kop bouillon

1 beker kokoswater

Circa 2 ltr water en kruidenthee

1 tl gebroken lijnzaad opkauwen voor ieder sapje, met een glas water erbij

30 minuutjes rustig wandelen

De ervaring van het sapvasten 2                                                                                                                        Zuurkoolsap oplepelen in de zon

We dronken dagelijks 3 sapjes. De dag startte we met 250 ml groentesap (met biet in de hoofdrol). In de middag stond er 200 ml zuurkoolsap op het menu. Rond de klok van 5, lepelde we nog een groentecocktail waar tomaat het meest in aanwezig was op. Rond 8-en nog een kopje bio bouillon en dat was ‘m dan. We ‘aten’ alle sapjes met een lepel. De spijsvertering begint namelijk in de mond.

De husband had meer ontwenningsverschijnselen dan ik. Denk aan hoofdpijn, spierpijn, moe. Honger hadden we beiden niet, dus dat is fijn. Na 4 dagen vasten vonden onze lichamen het welletjes. We waren wat afwezig en konden moeilijk op gewone woorden komen, en we hadden het koud. I know dat kan er allemaal bij horen.

Gelukkig was ook de zuurkoolsap op. De smaken waren allemaal wel te doen hoor. Maar zuurkoolsap, tsja….niet favoriet hier. De tomatensap vonden wij met een flinke draai peper eigenlijk het lekkerst.

De 5-e dag, hebben we in de middag een heerlijke zelfgemaakte kop broccolisoep gemaakt en dag 6 hebben we een bloemkoolsoepje gegeten met een rijstwafel met groentespread en kiemen. De hemel, echt waar! We voelen ons beiden rustig en helder. 

Dag 7 dat is vandaag, volgen we een masterclass over voeding en emotie. Daar wordt een glutenvrije, zuivelvrije en suikervrije lunch bij aangeboden. Daar gaan we eens wat van meepikken en in de avond eten we een salade (zonder vlees, vis of ei).

Morgen weer lekker een kokosyoghurt voor ontbijt met zelfgemaakte muesli, in de middag een salade en in de avond spinazie met een witvisje. Heerlijk toch?! 🙂

Fijn om even los te komen van het minder goede, en nu al het goede weer te waarderen.

7 dagen vasten raad ik voor beginners niet aan, maar 3 is voor de meesten denk ik goed te doen en gezond.

De volgende keer, ga ik voor wat meer variatie en ga ik ze waarschijnlijk (gedeeltelijk) weer zelf maken met de Nutribullet. Nu stond m’n hoofd daar niet naar. Vast jij weleens en wat is jouw ervaring?  

Geniet, Mandy

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord