Gegratineerde Visschotel uit de oven

Hier zitten we dan, tussen de verhuisdozen. Woensdag gaat het gebeuren. We gaan verhuizen. We hebben een plekje gevonden waar we al onze (werk)dromen uit kunnen laten komen. De ruimte is er om onze creatieve breinen de vrije loop te laten, en daar zijn we heel dankbaar voor. De nieuwe kookworkshop agenda voor 2017 staat al online. Er volgt nog veel meer leuks, en ik houd jullie uiteraard met liefde op de hoogte. Ondertussen zijn we druk aan het koken en bijleren bij de Librije. Daar word ik extra creatief van! 

Maar voor het zover is, volgt er eerst een enorme verbouwing. Dus ook daar wonen we tijdelijk tussen de dozen. En ook al is het voor een goed doel, en vind ik dat verstandelijk helemaal prima, mijn gevoel denkt er regelmatig anders over. Waar beginnen we toch aan? Waarom willen we dit? Wat moet er toch veel gebeuren! Wordt het wel zoals we voor ogen hebben, en ga zomaar door. 

Verhuizen en verbouwen staat in de stress top-10 en dat merk ik ook. Hoe leuk we het ook vinden. Dit is wederom zo’n situatie waarin deze emotie-eter het lastig vindt, om op het puur en lekker leven pad te blijven. Suiker lijkt dan weer even m’n beste vriend. Heel kort maar hoor. Dat gaat in m’n hoofd van aaah joh, nou en! Tot aan….waar ben je nou toch mee bezig?! Ik ben me er bewust van, en doe met vallen en opstaan, m’n best. Qua eten is dit voor mij echt het lastigste jaar ever, maar dat wisten jullie al. Het 7e jaar na 50 kilo afslanken, bizar hè? 

We hebben zo’n 3 maanden geen keuken. Dat is ook niet helpend hè? 😉 Ik ga toch proberen iedere week wat lekkers online te zetten. Mijn lieve familie en vrienden zien mijn eet-stress, en hebben aangeboden voor mijn voorbereiding te zorgen. Bont Brood in de vriezer, crackers met piteierkoeken en notenmuesli op voorraad. Zo kan ik in ieder geval een goede, gezonde keuze maken. Als ik geen voorraadje heb, wordt het dubbel aantrekkelijk om ‘dan maar’ iets minder Mandy-proof te gaan eten. 

De huidige bewoners van ons ‘nieuwe huis’ (uit 1900), denken ook echt heel fijn mee. Ze laten tijdelijk een koel- vriescombinatie staan en een mini oven. Zelf hebben we een inductie kookplaatje, een airfryer en een slowcooker. Dus een beetje rommelen kan ik wel. 

Het beste moedertje van Nederland geeft aan vaak te willen koken, dus nogmaals, iedereen denkt zo fijn mee! Mocht jij ook eens voor ons willen koken, dan hoor ik ‘t wel. 😉

Deze heerlijk lichte alles-in-1 ovenschotel, zou ik de aankomende periode zomaar zelf nog eens kunnen maken, met alle bovenstaande keukenapparatuur. Het is een soort van visragout met een dakje van bloemkoolpuree en (geiten)kaas. Sommige gerechten zijn niet zo fotogeniek, maar laat dat je er niet van weerhouden om deze schotel eens te maken. Echt genieten voor de visliefhebber.

visschotel
Ingrediënten (4 porties):

600 gr gemengde vis (ik koos voor 400 gr kabeljauw en 200 gr wilde zalm)
1 bloemkool
1 prei, in ringetjes
1 doos champignons, in plakjes
1 rode peper in ringetjes, zonder lijsten en zaden
½ ltr vis- of groentebouillon + extra om de bloemkool in te koken
2 el arrowroot
2 el water
zwarte peper
Himalaya zout
50 gr geraspte geitenkaas + extra voor garnering

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in bouillon. Giet af en kook de roosjes even droog (zoals je dat met aardappelen doet) in de pan en laat afkoelen. Pureer de bloemkool nu met de staafmixer tot puree. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng de bouillon aan de kook, en de kook hierin de gesneden groenten voor zo’n 5 minuutjes. Doe nu de kaas erbij en los dit al roerend op. Meng 2 eetlepels arrowroot met 2 eetlepels koud water.  Schenk dit al roerend in de groentesaus. Breng dit opnieuw kort aan de kook. Dit zorgt ervoor dat de saus licht gaat binden. Zet opzij.

Snijd de vis in grove stukken en bestrooi deze met peper en zout. Bak ze een minuutje in wat kokosolie (of roomboter), half gaar. Schenk nu de saus erbij en roer goed maar voorzichtig door elkaar.

Schenk de vis in een ovenschaal en verdeel hier de bloemkoolpuree overheen. Garneer met geitenkaas en zwarte peper. Zet de schotel in de oven en bak deze in zo’n 20 minuutjes mooi bruin.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord